Wymiana listy wtryskowej.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, posiadam instalacje Stag 4. Chciałem wymienić swoje wtryski (czerwone valteki) ponieważ już mocno stukaja. Myślałem nad wymiana na reg fast. Czy jeżeli bym kupił, to muszę coś konfigurować? Posiadam interfejs, wiec w programie bez problemu zmienie wtryski.
Lepsze niż regfasty będą wtryskiwacze AC W01. Kosztują tyle samo a są zdecydowanie lepsze i trwalsze.
jak wygląda praca wtrysków AC W01 możesz zobaczyć na realnym przykładzie https://lpgmasters.pl/wtryskiwacze-valt ... wone-cz-2/. Do konfiguracji nowych wtryskiwaczy niezależnie jakie wybierzesz potrzebny jest program i interfejs. Trzeba w programie wybrać właściwy typ wtryskiwacza lpg . Inaczej w skrajnym przypadku bedą spalone cewki we wtryskiwaczach gazowych.
jak wygląda praca wtrysków AC W01 możesz zobaczyć na realnym przykładzie https://lpgmasters.pl/wtryskiwacze-valt ... wone-cz-2/. Do konfiguracji nowych wtryskiwaczy niezależnie jakie wybierzesz potrzebny jest program i interfejs. Trzeba w programie wybrać właściwy typ wtryskiwacza lpg . Inaczej w skrajnym przypadku bedą spalone cewki we wtryskiwaczach gazowych.
-
- Nowicjusz
A czy kupując nowe listę wtryskowa, musi mieć tyle samo Ohm co poprzednia? Jeżeli nie, to jaka najlepiej wybrać ?;)
Akurat będę wymieniał u siebie listwę wtryskową. Miałem Valteki czerwone i wbrew temu co mówią o niej, że dziadowska, że się szybko rozkalibrowuje itd ..... to ja byłem z niej zadowolony ( byłem bo listwa padła). Zrobiłem na niej przeszło 80 tyś km. Poza tym ta listwa ma dwie zalety - dobrze znosi dziadowski gaz ze stacji przy supermarketach i jest tania jak barszcz. Za całą listwę zapłacisz tyle co za jeden dobry wtryskiwacz.
Z tego co się dowiedziałem, to każdą nową listwę trzeba skalibrować miernikiem zegarowym. Chodzi tu o skok tłoczka we wtryskiwaczu a nie kalibrację softem. Filmiki znajdziesz bez problemu na YT.
Z tego co się dowiedziałem, to każdą nową listwę trzeba skalibrować miernikiem zegarowym. Chodzi tu o skok tłoczka we wtryskiwaczu a nie kalibrację softem. Filmiki znajdziesz bez problemu na YT.
Re: Wymiana listy wtryskowej.
Co za BZDURY, nie masz pojecie to nie pisz takich idiotyzmów.tomek860 pisze: Z tego co się dowiedziałem, to każdą nową listwę trzeba skalibrować miernikiem zegarowym. Chodzi tu o skok tłoczka we wtryskiwaczu a nie kalibrację softem. Filmiki znajdziesz bez problemu na YT.
Valteki to syf i dziadostwo i jak na dziadostwo trzeba je po zakupie zawsze kalibrować, nie dotyczy to zaś innych wtrysków.
Kup jak napisał kolega zilog AC W01 i będzie super.