Witam. Nigdzie nie znalazłem żadnej informacji wiec zakładam temat.
Mam golfa 2,1.8,90km w automatycznej skrzyni od jakiegoś czasu ma duże spalanie okolo 17-20l
Instalacja gazowa jest nowa ma jakies z pól roku i gazownicy nie ogarniają tego co z nim jest nie tak
Silnik byl caly remontowany wymienione takze swiece i cala reszta.
Mikser jakiej powinien byc średnicy bo u mnie jest zamontowany 34mm i jakos to jeździ troche zamulony jest moim zdaniem ale jak dam wiesza dawkę gazu to wydaje mi się ze jeździ normalnie ale i tak jest problem z tym spalaniem czy skręcony czy nie pali tyle samo.
Dodam jeszcze ze mikser jest zamontowany nad monowtryskiem.
Będę wdzieczny za pomoc.
golf 1.8 RP automat pali 20l jaki mikser
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
A jakiej średnicy jest przepustnica w 1.8 RP ?? Jeśli taka sama jak np w ABS-ie to 38 mm, czyli najlepiej jak dasz taki sam mikser jak przepustnica lub minimalnie mniejszy ale z podkładką.
Czyli (oczywiście zakładając że przepustnica ma 38mm) dajesz mikser 38mm (ale ciężej może być w strojeniu) lub 36mm z podkładką nad mikser tak aby podnieść monowtrysk, oddalić go ciutkę od przepustnicy, tak aby zwiększych przepływ powietrza. Według mnie 34mm to mało, będzie samochód zamulony i niestety może więcej palić.
Oczywiście o ile przepustnica w RP ma 38mm średnicy.
Czyli (oczywiście zakładając że przepustnica ma 38mm) dajesz mikser 38mm (ale ciężej może być w strojeniu) lub 36mm z podkładką nad mikser tak aby podnieść monowtrysk, oddalić go ciutkę od przepustnicy, tak aby zwiększych przepływ powietrza. Według mnie 34mm to mało, będzie samochód zamulony i niestety może więcej palić.
Oczywiście o ile przepustnica w RP ma 38mm średnicy.
W sumie jak jest prawie nowa instalacja to po co się męczysz? Oddaj na gwarancję i tyle.
(rozumiem, że chodzi tylko o spalanie gazu a na benzynie wszystko jest ok).
(rozumiem, że chodzi tylko o spalanie gazu a na benzynie wszystko jest ok).
-
- Mały gagatek
Dokladnie na benzynie wszystko ok nie muli go albo nie zwróciłem uwagi bo jednak na benzynie nie jeździ sie aż tak często moge powiedziec ze prawie w ogole. Przepustnica jest 38mm jak mówisz .
-
- Mały gagatek
Przepustnica 38mm, a mieszalnik 34mm, więc zwężka jest. Może zagadaj z gazownikiem, aby dał większy mikser i ustawił od nowa.