Lpg do 2.0 aqy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Lpg do 2.0 aqy
Witam co myślicie o Stag Qbox i wtryskach regfasta może ktoś ma taką instalację jak to się sprawuje bo przymierzam się do założenia gazu koleżka mi doradza właśnie taką instalację a montażysta od gazu prubuje mi jakąś instalację kame z wtryskami hana i tak mi nawinoł całą teorię na temat instalacji gazowej ze już sam niewiem co będzię w miare dobre i zeby się nie psuło.
-
- Forum Master
Lpg do 2.0 aqy
na listwie Reg Fast spokojnie bedzie ten motor jezdzil .Hany to lepsze wtryski .zalezy ile chcesz kasy wydac ,bo roznica bedzie w cenie .Przy Regach nawet jak listwa padnie to nie sa duze koszty ,bo jakies 140zl
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Lpg do 2.0 aqy
Musze w tym tygodniu podjąć decyzje odnośnie zestawu do lpg, na chwile obecna mam w planach:
stag 300 plus
hana
arctic
Podobnie jak u kolegi wyżej, gazownik poleca kme.
Jakieś dobre rady ?
stag 300 plus
hana
arctic
Podobnie jak u kolegi wyżej, gazownik poleca kme.
Jakieś dobre rady ?
Lpg do 2.0 aqy
Dobry zestawlukioo pisze:stag 300 plus
hana
arctic
Najważniejszy jest monter by nie odstawił fuszerki. Silnik nie jest wymagający więc kwestia znalezienia przyzwoitego fachowca.lukioo pisze:Podobnie jak u kolegi wyżej, gazownik poleca kme.
Jakieś dobre rady ?
http://lpg-forum.pl/ wejdź tutaj i znajdź montażystę polecanego w Twojej okolicy a nikt nie skrzywdzi Ci auta a Ty nie dołączysz do grona gazofobów
Lpg do 2.0 aqy
palny planami
w grę obecnie wchodzi:
diego / nevo ( który wybrać ?)
kme silver
omvl / valtek (valtek ponoć słabiutki ? może są jakieś wersje godne polecenia ?)
w grę obecnie wchodzi:
kme silver
omvl / valtek (valtek ponoć słabiutki ? może są jakieś wersje godne polecenia ?)
Re: Lpg do 2.0 aqy
Jeśli tanie wtryski to Reg Fast albo AC W01. Jak ktoś proponuje Ci Valteki to lepiej tam nie jedź
Pamiętaj że oszczędzasz po założeniu instalacji, a nie przed. Połaszczysz się na 200-300zł i będziesz się potem bujał albo z problemami albo po innych gazownikach żeby poprawili obecną instalację (a to wtedy kosztuje jak to poprawka wrzutu pod maskę)
Ja bym wziął pierwszy zestaw na Stagu i Hankach bo Staga zna każdy gazownik i podłączysz się na każdym rogu pod niego.
Zresztą dałem Ci linka a tam można znaleźć wszystko odnośnie tego jaka instalacja i dlaczego i przede wszystkim gdzie.
Pamiętaj że oszczędzasz po założeniu instalacji, a nie przed. Połaszczysz się na 200-300zł i będziesz się potem bujał albo z problemami albo po innych gazownikach żeby poprawili obecną instalację (a to wtedy kosztuje jak to poprawka wrzutu pod maskę)
Ja bym wziął pierwszy zestaw na Stagu i Hankach bo Staga zna każdy gazownik i podłączysz się na każdym rogu pod niego.
Zresztą dałem Ci linka a tam można znaleźć wszystko odnośnie tego jaka instalacja i dlaczego i przede wszystkim gdzie.
-
- Forum Master
Lpg do 2.0 aqy
mam Regfasty w silniku 2.0 i nie ma zadnych problemow.jak kolega mowi jak cos drozszego to proponuje Barracudy ,Hany tez sa godne polecenia
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
a ma ktoś może staga qboxa bo jutro wstawiam auto do gazownika z CHehnówki ale coś ten gazownik chyba kręci mówi ze z tym qboxem są same problemy jeśli chodzi o silniki volkswagena bo mówi ze te takie blaszki co są przy kablach od świec wywołują jakieś pole elektromagnetyczne co zakłuca niby prace tego sterownika qboxa i mówi zeby lepiej wsadzić stag 4 plus i wtryski hany.
Lpg do 2.0 aqy
Witam
Kto mi powie co mogę uzyskać po zmianie wtrysków gazowych z Valteków na Hana albo AC??
Kto mi powie co mogę uzyskać po zmianie wtrysków gazowych z Valteków na Hana albo AC??
Stabilną pracę, poprawne dawkowanie paliwa do każdego cylindra, możliwość dobrego wyregulowania instalacji, brak błędów o sondzie lambda (za bogato, za ubogo a co za tym idzie nie wypalisz zaworów), normalne spalanie, taką samą dynamikę jak na benzynie. Słowem zapomnisz że masz gaz i problemy z nim związane, pod warunkiem że wszystko będzie poprawnie założone i wyregulowane.
Lpg do 2.0 aqy
Coś w tym może być, gdyż mam czerwone Waldki i bez przerwy na wolnych obrotach wywala błąd bogatej mieszanki.....irytuje mnie to już konkretnie.
Które polecacie najbardziej?
Regfasty są bardzo dobrefeelsyou pisze:Coś w tym może być, gdyż mam czerwone Waldki i bez przerwy na wolnych obrotach wywala błąd bogatej mieszanki.....irytuje mnie to już konkretnie.
Lpg do 2.0 aqy
Dzięki kolego
Będę sprawdzał.
Mam jeszcze pytanie do posiadaczy 2.0 AQY. Jakie max wartości powinien pokazywać przepływomierz? Ile g/s ?
Będę sprawdzał.
Mam jeszcze pytanie do posiadaczy 2.0 AQY. Jakie max wartości powinien pokazywać przepływomierz? Ile g/s ?
najlepszy sterownik do tego silnika który mój gazownik zaleca to stag 4+lukioo pisze:palny planami
w grę obecnie wchodzi:
kme silver
nad kame to raczej bym się zastanowił na twoim miejscu