Golfik szaleje gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golfik szaleje gaśnie
Witam otóż mam taki problem z mk3 1.4 b+g wielopunkt z sekwensją dzisiaj jak co dzień wsiadłem odpaliłem przejechałem troche na benzynie instalacja przełączyła na gaz i wszystko okey po przejechaniu jakis 40 km gdy silnik się już porzadnie zagrzał to po dojechaniu do świateł zgasł ale odpalał odrazu nastepne światła dojechałem zgasł odpoalił normalnie musiałem go przez to w korku i na swiatłach trzymac cały czas na obrotach co to może być ? jak jade to przyśpiesza normalnie tylko jak zatrzymam sie to gaśnie ale odpala od razu i tylko troche faluje na obrotach...
Aha dodam że pod maską jest jakiś filtr stożkowy bezpośrednio goło pokrywy rozrządu więc nie ma dostepu do zimnego powietrza (pozostałość po poprzednim właścicielu) samochód mam krótko nie zdążyłem jeszcze założyć ori dolotu
Aha dodam że pod maską jest jakiś filtr stożkowy bezpośrednio goło pokrywy rozrządu więc nie ma dostepu do zimnego powietrza (pozostałość po poprzednim właścicielu) samochód mam krótko nie zdążyłem jeszcze założyć ori dolotu
Golfik szaleje gaśnie
Jakie graty od gazu pod maską? Jaki maja przebieg? Kiedy wymieniane filtry gazu?
Jeżeli masz krótko auto i nie wiesz jak przebiegał jego serwis możesz wymienić filtry gazowe (fazy ciekłej i lotnej).
Możliwe że są już brudne. Jeżeli wymiana nie pomoże wtedy pozostaje podpiąć się pod kompa od LPG i regulować auto.
Jeżeli masz krótko auto i nie wiesz jak przebiegał jego serwis możesz wymienić filtry gazowe (fazy ciekłej i lotnej).
Możliwe że są już brudne. Jeżeli wymiana nie pomoże wtedy pozostaje podpiąć się pod kompa od LPG i regulować auto.
Golfik szaleje gaśnie
co do filtrów to nie mam pojęcia byłem ostatnio u gazownika bo czułem lekko gaz z pod maski powiedział że listwa juz jest wywalona (czerwony valtec 3ohm) instalka to 3 letnia sekwencja ESGI2 ale jak mówię podczas jazdy autko przyspiesza dynamicznie to dzieje się na postoju filtry postaram się wymienić jutro lub po jutrze dodam jeszcze że podczas jazdy i właśnie falowania na postoju zapala i gaśnie mi kontrolka od oleju...
Re: Golfik szaleje gaśnie
No filtry warto wymienić. Ale skoro masz Valteki to duża szansa że się rozkalibrowały i stąd problemy.
Generalnie nie warto inwestować w kalibracje Valteków, czyszczenie regeneracje i inne cuda.
Jeżeli w przyszłości zdecydujesz się na ich wymianę to lepiej zmienić je na Reg Fast albo ACW01.
Co do kontrolki może to być czujnik ciśnienia oleju
Generalnie nie warto inwestować w kalibracje Valteków, czyszczenie regeneracje i inne cuda.
Jeżeli w przyszłości zdecydujesz się na ich wymianę to lepiej zmienić je na Reg Fast albo ACW01.
Co do kontrolki może to być czujnik ciśnienia oleju
Golfik szaleje gaśnie
no właśnie czytałem że te valteci są słabiutkie okey dziękuje Ci za rady na dniach wymienie te filtry i będe patrzyl dalej co i jak a tak wgl to mk3 1.4 aex ma coś takiego jak silniczek krokowy jezeli tak to gdzie on sie znajduje może to też być przyczyną że na jałowym nie utrzymuje obrotów i gaśnie ?
Re: Golfik szaleje gaśnie
Upewnij się czy aby to nie jest po prostu udzczelka pod gaźnikiem.
NzTT
NzTT
"trzeba naprawdę bardzo dużo wiedzieć, aby stwierdzić jak mało się wie"
Moja ex golfina:
http://pl.fotoalbum.eu/Eljot/a100569
Moja ex golfina:
http://pl.fotoalbum.eu/Eljot/a374227
Moja ex golfina:
http://pl.fotoalbum.eu/Eljot/a100569
Moja ex golfina:
http://pl.fotoalbum.eu/Eljot/a374227
Golfik szaleje gaśnie
mój mk3 jest na wielopunkcie nie na gaźniku 2 tyg temu czyściłem przepustnice oraz założyłem nową uszczelkę pod nią
Golfik szaleje gaśnie
Podstawa: sprawdzić/wymienić filtr oraz sprawdzić mieszankę.
2010 - 2012 Ford Fiesta MK3 1994 Pb 60 KM
2013 - 2014 Opel Astra F 1994 Pb + LPG 90 KM
2014 - ???? Golf IV Trendline 2002 TDI 130 KM
2015 - ???? Audi A4 B8 Avant 2010 TDI 143 KM
2013 - 2014 Opel Astra F 1994 Pb + LPG 90 KM
2014 - ???? Golf IV Trendline 2002 TDI 130 KM
2015 - ???? Audi A4 B8 Avant 2010 TDI 143 KM
-
- Forum Master
Golfik szaleje gaśnie
Jesli chodzi o listwe wtryskowa to rzeczywiscie warto kupic Reg Fasty -sa dobre i tanie -dodatkowo mozna ja rozebrac i przeczyscic bez kalibracji .Tak jak pisali koledzy wyzej filtry i regulacja i pisz czy cos sie zmienilo.
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Golfik szaleje gaśnie
no dobrze co do tych filtrów i regulacji to okey ale rzecz ma sie zarówno na benzynie jak i na gazie a dzien przed chodzilo wszystko normalnie listwe wtryskową od benzyny wymieniałem 2 tyg temu bo wysiadły 2 z 4 wtrysków dzisiaj wymieniłem przepustnice odpinałem sonde lambda nic dalej to samo na benzynie nie jest w stanie bez gazu utrzymac pracy silnika a na gazie chodzi tylko faluje i przerywa dodam iż na benzynie przy próbie gazowania wkreca sie na obroty dopiero po 2-3 musnieciach pedału gazu ale słychac takie przerywanie wykrecaiłem dwie pierwsze świece od lewej obydwie suche w kolorze kawy z mlekiem zdjąłem kopułkę przeczyściłem styki acz kolwiek jest nowa co to jeszcze może być przyczyną jakiś czujnik ? może cewka ale wtedy chyba by wgl nie odpalił tak ? nie mam juz pomysłów...