jaka instalacja lpg do golfa 1,6 sr silnik akl
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Sądzę, że STAG Q-BOX jest jedną z lepszych instalacji i najlepiej założyć instalację właśnie w jakimś polecanym przez wielu znajomych lub firmowym warsztacie bo nie ma co oszczędzać na swoim cacku ^^, a zawsze dużej nam ona posłuży i będziemy bardziej zadowoleni z efektów pracy. Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Kod: Zaznacz cały
Sądzę, że STAG Q-BOX jest jedną z lepszych instalacji
Mam golfa 1.4 i zamontowałem w nim STAG Q-Box. Jest to moim zdaniem najlepszy wybór ponieważ nasze autka zasługują na porządny i sprawdzony sprzęt. Rzeczywiście to też zależy jak dana instalacja zostanie założona, dlatego warto znaleźć w swoim mieście sprawdzonego mechanika i specjaliste Pozdrowionka
Też niestety mam dylemat... Planuje zagazować swojego golfa 1.6 16V 105 KM. Sporo słyszałem od ludzi o Stag'u, lecz nie jestem zbytnio rozeznany w temacie. Lecz tak jak mówicie, chyba prawdopodobnie się zdecyduję, ale muszę dowiedzieć się więcej...
W takim maluśkim silniczku to cokolwiek podejdzie, byle było zamontowane zgodnie ze sztuką.
Może być sterownik stag, wtryskiwacze barrakuda, reduktor jakikolwiek który obsługuje do 150 KM.
I odpowiedni montaż, strojenie instalki w drodze, a nie jak to bywa autokalibracja i w drogę.
Na forum LPG jest wykaz dobrych warsztatów w całej Polsce ( złych też ), korzystajcie z tego a jazda na gazie będzie przyjemnością.
Może być sterownik stag, wtryskiwacze barrakuda, reduktor jakikolwiek który obsługuje do 150 KM.
I odpowiedni montaż, strojenie instalki w drodze, a nie jak to bywa autokalibracja i w drogę.
Na forum LPG jest wykaz dobrych warsztatów w całej Polsce ( złych też ), korzystajcie z tego a jazda na gazie będzie przyjemnością.
Autoryzowanych serwisów stag jest na prawde duużo. Jest mapka na oficjalnej stronie, ale pewnie gdzieś jest spis szerszy na większe miasta. Trzeba głębiej pokopać
jameess, Dzięki za podpowiedź
As489, Całe szczęście w moim mieście jest Serwis Stag'a, więc spoko. Myślę, że mogę im zaufać.
As489, Całe szczęście w moim mieście jest Serwis Stag'a, więc spoko. Myślę, że mogę im zaufać.
To że warsztat ma autoryzację to nie znaczy na 100% że jest dobry, radzę sprawdzić, popytać. Instalacja gazowa to nie tylko sam sterownik, ale mnóstwo innych gratów, które mogą być super, a druciarski montaż i strojenie sprawi, że będzie padaczka.
Wybierając zakład do montażu nie można się opierać na opinii "Pana Janka" bo on się na tym nie zna, trzeba poszukać w sieci, jak ma taki montaż wyglądać, poczytać o podzespołach, sposobie montażu, doborze komponentów, to wcale nie jest trudne, ale warto żeby nie mieć później problemów.
Wybierając zakład do montażu nie można się opierać na opinii "Pana Janka" bo on się na tym nie zna, trzeba poszukać w sieci, jak ma taki montaż wyglądać, poczytać o podzespołach, sposobie montażu, doborze komponentów, to wcale nie jest trudne, ale warto żeby nie mieć później problemów.
-
- Nowicjusz
Ja mam u siebie sterownik Stag Qbox wtryskiwacz Barrcauda no i reduktor od niedawna ACR01 i zakładałem w Białymstoku na ul. 1000-lecia. Pozdrawiam
witam,
od jakiegoś czasu rozważam instalację LPG , czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy warto i na co należy zwrócić uwagę przy wyborze instalacji ?
z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
od jakiegoś czasu rozważam instalację LPG , czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy warto i na co należy zwrócić uwagę przy wyborze instalacji ?
z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
-
- Forum Master
warsztat ,ktory to bedzie montowal,rodzaj wtryskiwaczy lpg ,reduktor .wszystkie polecane warsztaty znajdziesz na lpg-forum.pl
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
-
- Forum Master
tu jest mniej wazne czy bedzie to Stag,Brc czy cos innego .Najwazniejsze to solidny i ogarniety montazysta i samemu zadecydowac i powiedziec montazyscie co sie chce miec zamontowane lub niech doradzi co i jak .Wrzucasz potem co uslyszysz na forum i przeanalizujemy .Oczywiscie Stag to popularna instalacja i dobra .Sam Stag tj sterownik i ewentualnie listwa wtryskowa od nich .Generalnie te instalacje przy prostych silnikach ,a taki jest w Golfie to widzialem sterownik Stag i wtryski Valtek ,ktore sa jakosciowo srednie.
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
jakim i co dalej do tego? wtryski reduktor..Marcela11 pisze:A co myślicie o STAGu ?
golf pojedzie na wszystkim ale czasami warto dac pare zl wiecej i jedzic bezproblemowo przez duzszy czas..
najwazniejsze to dobry warsztat