Spalanie 1.6 SR 101KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie 1.6 SR 101KM
Pomysł zapewne ciekawy,ale jak na razie chyba przymknę oko na ten wskaźnik i przestanę się nim przejmować,najpewniej będzie po prostu kiedy przełączy się już na benzynę
Spalanie 1.6 SR 101KM
I jak panowie ? Próbował może ktoś tej kalibracji ? Na moim pierwszym zbiorniku gazu przejechałem 360km.
Spalanie 1.6 SR 101KM
Eyk88, dokładnie 36,72L.
Następna butla,zrobiłem 367km,dzisiaj zatankowałem i zmieściło się 33 litry,mogłem jeszcze trochę pojeździć na tych resztkach gazu spokojnie,ale ten pikacz od tego wskaźnika mnie tak denerwował że musiałem już zatankować aby mieć święty spokój
Następna butla,zrobiłem 367km,dzisiaj zatankowałem i zmieściło się 33 litry,mogłem jeszcze trochę pojeździć na tych resztkach gazu spokojnie,ale ten pikacz od tego wskaźnika mnie tak denerwował że musiałem już zatankować aby mieć święty spokój
Spalanie 1.6 SR 101KM
No niby tak Głównie trasa,codziennie robię 44km w dwie strony,więc przebieg golfika szybko rośnie,a szkoda
Re: Spalanie 1.6 SR 101KM
Witam kolegów z forum. Czytając informacje nt. spalania gazu postanowiłem się dołączyć. Sam posiadam VW Borę 1,6 SR z gazem, typ silnika APF. Najniższy wynik spalania jaki uzyskałem to poniżej 9 litrów/100 km - dokładnie było 8,6, najwyższy wynik spalania to ~11,5 litrów/100 km przy włączonym klimatroniku. Dodam, że raczej nie jestem zawali drogą, staram się jeździć dynamicznie. Średnie spalanie w cyklu mieszanym wychodzi mi regularnie poniżej 10 litrów/100 km, zmierzone od pełnego do pustego na tej samej stacji. Piszę rzeczywiste spalanie liczone na podstawie regularnego przeliczania przebytej drogi w stosunku do tankowanych litrów. Tankuję głównie na BP lub ewentualnie Orlen/Bliska, na tych samych stacjach. Dodam, że owe spalanie uzyskuję na oponach R16 205/55, oczywiście mowa o sezonie letnim. Spalania w sezonie zimowym nie pamiętam. Robię sporo kilometrów i jestem bardzo zadowolony, że założyłem instalację gazową.
Spalanie 1.6 SR 101KM
Reniek-R1, ja właśnie tak jak kolega szukałem bory w tym silniku,lecz los chciał inaczej i wybór padł na golfa. Pomimo większych gabarytów bory róźnic w spalaniu za bardzo nie widać porównując np moje autko. Dużo moich kolegów (latających na ropie lub czystej bynce) śmieją się i twierdzą,że silnik z sekwencją dostaje po dupie i traci na osiągach,oraz dodają,że cena gazu niedługo wyrówna się z ceną benzyny. Co do silnika,to wydaje mi się,że 1.6SR jest jedną z najbardziej wytrzymałych i sprawdzonych jednostek pod LPG,tak też twierdzą gazownicy,różnicy w mocy za dużo nie widzę,kolega golfem w TDI 105km męczył się na czwartym biegu żeby mnie wyprzedzić (gdzie ja leciałem na 5tce) z załadowanym samochodem. Co do ceny mam nadzieję,że aż tak nie podskoczy,na zimę zawsze trochę cenę podniosą,ale aż tak wygórowana nie powinna być bo wtedy popyt na gaz zmaleje. A bynka na zimę zawsze tanieje,bo nie ma sezonu motocyklowego,na wiosnę sytuacja cenowa powinna się zmienić
Spalanie 1.6 SR 101KM
Ja również na swoim SR mam stag 4 wymieniłem świece i kable na nowe,do tego filtr powietrza to teraz spala mi od 9 do 10 w zależności od jazdy i ilości ładunku. Przed wymienieniem tych 3 rzeczy spalał mi również 12 L.Oczywiście po tej wymianie, byłem go regulować u gazownika. Także najpierw proponuje wymienić to i jechać wyregulować go a później szukać innej przyczyny.
Bez ryzyka,nie ma życia!
Spalanie 1.6 SR 101KM
AVU pali mi 7l/100km a lpg 8,5l/100km, mieszanka nie jest uboga, jakieś pytania o instalacje?
# pozdrawiam
qba30dm
był Golf Mk6 2.0TDI CBAB
jest Audi A3 8P 1.9TDI BLS
qba30dm
był Golf Mk6 2.0TDI CBAB
jest Audi A3 8P 1.9TDI BLS
Spalanie 1.6 SR 101KM
Ja mam sekwencję Stag 4 Eco,jak na razie nie narzekam,denerwuje mnie tylko ten wskaźnik od poziomu gazu,te pikanie jest wku*wiające Zawszę jeżdżę załadowanym samochodem,w pięciu ludzi,i spalanie jest właśnie takie jak napisałem w postach powyżej,ale świece chyba i tak wymienię
Tylko nie wiem,czy kupić takie zwykłe,tańsze ? Bo wiem,że NGK robi świece specjalne do samochodów na LPG,tylko są dość drogie.
Tylko nie wiem,czy kupić takie zwykłe,tańsze ? Bo wiem,że NGK robi świece specjalne do samochodów na LPG,tylko są dość drogie.
Spalanie 1.6 SR 101KM
sulekmk4, kup takie swiece jak powinny byc w tym silniku bo takie beda najlepsze.
NGK BKUR6ET prawdopodobnie, albo to co szlo na pierwszy montaz.
NGK BKUR6ET prawdopodobnie, albo to co szlo na pierwszy montaz.
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
Spalanie 1.6 SR 101KM
przeziom, dzięki za poradę,z racji radosnego dla mnie dnia otrzymujesz plusika
Przy najbliższej okazji przejadę się do sklepu i zobaczę ile cenią za takie i będziemy szykować wymianę
Przy najbliższej okazji przejadę się do sklepu i zobaczę ile cenią za takie i będziemy szykować wymianę