Poszukuje turbosprężarki...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Poszukuje turbosprężarki...
Witam, potrzebuje kupić turbosprężarkę kkk k03 do swojego golfa bo mi wysiadła, może koledzy mają takową na zbyciu, albo znajomi mają. Albo wiecie może gdzie taką mogę kupić na śląsku.
Re: Poszukuje turbosprężarki...
jak już Ci padła to może troszkę pomodzisz ?sobiking pisze:Witam, potrzebuje kupić turbosprężarkę kkk k03 do swojego golfa bo mi wysiadła, może koledzy mają takową na zbyciu, albo znajomi mają.
a skąd wiesz że ona wysiadła ? brała olej, miała luzy czy co ?
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Bo autko zrobiło się mułowate, słyszałem jak wirnik turbiny sam się zatrzymywał, tak jakby tarł o obudowe. Jak dałem po garach to normalnie czarny dym za mną. Ściągnąłem wąż dolotowy powietrza do turbo poruszałem za ośkę a tu normalnie taki luz że masakra. Rozebrałem tą turbinę i okazało się że po pierwsze: tulejka która jest z brązu jest wytarta tak samo jak ośka wirnika, po drugie w środku jest blokada która utrzymuje tą tulejkę w odpowiedniej pozycji aby się nie obracała w obudowie jest pęknięta i ta tulejka się obraca przez co nie ma smarowania, po trzecie od strony kolektora wydechowego obudowa jest cholernie wyrobiona i uszczelniacz niczego nie uszczelnia. Tulejkę dorbiłem, z pękniętą blokadą też sobie poradziłem z wyrobiną dziurą w obudowie turbo także ale po złożeniu turbiny do kupy i założeniu jej do autka sztrasznie wyje, nie wiem dlaczego. Także z niej nic raczej już się nie zrobi i dlatego poszukuje innej.