wyciek oleju przy zaworze egr (duzy wyciek)

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

spanker
Nowicjusz
Nowicjusz

wyciek oleju przy zaworze egr (duzy wyciek)

Post autor: spanker » śr mar 21, 2007 13:18

witam, mam b. duzy wyciek oleju przy zaworze egr obok sprezarki, na tyle duzy ze leci mi az na blok silnikia i miske skrzyni biegow, bylem u 2 mechow, pierwszy mowi, ze to turbina i trzeba ja zregenerowac, drugi ze to tylko kwestia wymiany uszczelek i akiegos wezyka przy zaworze egr... co mam zrobic? turbo mialo mierzone pare miesiecy temu cisnienie ladowania i jest ono ok. kto ma zatem racje?

ps jak zamontuje turbo od wersji 110 km do mojego 90km, czy poczuje jakis przyrost mocy?

Awatar użytkownika
dziechu
Forum Master
Forum Master
Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
Silnik: 1Z

Post autor: dziechu » śr mar 21, 2007 13:32

Bez zmiany programu nie poczujesz, komputer bedzie utrzymywal cisnienie doladowania jak przy starym turbo, dopiero zmiana programu (zwiekszenie cisnienia + wieksza dawka paliwa) doda mocy, ale sporo mocy mozna dostac samym programem, bez zmiany innych czesci.

[ Dodano: 21 Mar 2007 12:33 ]
Jezeli turbo trzyma cisnienie, to rzeczywiscie powinna to bys sprawa tylko uszczelek, zacznij od tego.

spanker
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: spanker » śr mar 21, 2007 13:37

aha, zapomnialem dodac, ze ten pierwszy mechanik,stwierdzil ze zawor egr, ktory nazwal "grzybem" jest nierozbieralny...o co mu chodzilo?

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: wyciek oleju przy zaworze egr (duzy wyciek)

Post autor: RobertP » śr mar 21, 2007 14:10

spanker pisze:mam b. duzy wyciek oleju przy zaworze egr obok sprezarki, na tyle duzy ze leci mi az na blok silnikia i miske skrzyni biegow, bylem u 2 mechow, pierwszy mowi, ze to turbina i trzeba ja zregenerowac, drugi ze to tylko kwestia wymiany uszczelek i akiegos wezyka przy zaworze egr... co mam zrobic? turbo mialo mierzone pare miesiecy temu cisnienie ladowania i jest ono ok. kto ma zatem racje?
właśnie wskazuje na uszkodzenie turbo bo skąd indziej ma się tam brać olej
no chyba że sie mylę, ma ktoś jakiś jeszcze pomysł

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

spanker
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: spanker » śr mar 21, 2007 15:19

czyli na razie po jednej opinii na strone, moze ktos jeszcze cos doda, ktos kto znaa problem z autopsji...

[ Dodano: 21 Mar 2007 18:27 ]
jutro musze zdecydowac co wymieniac, prosze ojakies dodatkowe opinie :)

Awatar użytkownika
boostertd
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: boostertd » czw mar 22, 2007 11:16

u mnie jest to samo...niestety turbo padniete...2 mies temu tez trzymala cisnienie a teraz zalacza sie raz na jakis czas a olejme bryzga jak sie zalacza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”