Przepływomierz a spalanie!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przepływomierz a spalanie!!!
Mam pytanie czy niesprawny przepływomierz w jakis sposob wplywa na wzrost spalania. Jesli tak to jakiego zedy wzrost moze byc???
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Teoretycznie raczej nie, jeśli przepływka jest kiepska, to albo w wyniku utleniania drucoka, albo w wyniku zabrudzenia. Oba powodują, że drucik ma albo większą rezystancję (w wyniku mniejszego pola przekroju), albo jest gorzej chłodzony przez opływające go powietrze (z temperaturą również wzrasta rezystancja przewodnika). Powoduje to zaniżenie pomiaru powietrza, a w konskwencji obniżenie dawki.
Ale jak to się ma do warunków eksploatacyjnych to trudno powiedzieć. Bo słąbsze auto trzeba bardziej katować żeby szło. Ja przepływkę wyczyściłem i był wyraźnie zrywniejszy.
Pozdrawiam.
Ale jak to się ma do warunków eksploatacyjnych to trudno powiedzieć. Bo słąbsze auto trzeba bardziej katować żeby szło. Ja przepływkę wyczyściłem i był wyraźnie zrywniejszy.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
pioan1, Proszę, opisałem po kolei: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 33ecd632f0
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Tak znalazłem i czytamGrzesiekk1982 pisze:pioan1, No co Ty, nie ma sprawy, a bynajmniej wcale nie chciałem ironicznie zademonstrować że jest szukajka, lecz zwyczajnie pokazać link to jest w środku tematu i wątpię, że byś znalazł.
Pozdrawiam.
Wiesz ja kiedyś wyczyściłem w żwykłej benzynie a potem spirytusie i szlak trafił przeplywkę miałem wydatek