Problem z czujnikiem ciśnienienia oleju i obrotomierzem

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

buru4
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z czujnikiem ciśnienienia oleju i obrotomierzem

Post autor: buru4 » pn mar 12, 2007 22:25

Mam pewien problem z Golfem 3, a dokładnie z czujnikiem ciśnienia oleju i z obrotomierzem (obroty silnika). Jechałem samochodem i nagle na obrotomierzu obroty spadły i za chwile zapaliła sie kontrolka (czujnik ciśnienia oleju), zatrzymałem się „niby wszystko ok” pojechałem powoli do domu. Po 45 min sprawdziłem stan oleju no był na minimalnym poziomie, więc troszkę do lałem.
Po włączeniu silnika, dalej to samo czyli zegar obrotów pokazuje zero i pali sie kontrolka (ciś. Oleju), więc pomyślałem że to czujnik padł i kupiłem nowy, ale dalej jest to samo. A jak odłączę kabel od czujnika to dalej pali sie kontrolka. Mam prośbę czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie. Dlaczego tak sie stało i jak to naprawić?.
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2007 17:26 przez buru4, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Virus177
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Virus177 » wt mar 13, 2007 00:41

mialem identyczny problem ;D prosta sprawa najprawdopodobniej skonczyly Ci sie szczotki w alternatorze i dlatego miga ci kontrolka od oleju i obrotomierz nie dziala ,powinana tez sie palic kontrolka ladowania ;D wez multimetr i sprawdz ladowanie :P a potem zobacz szczotki to na 95% to pozdrawiam

Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873

buru4
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: buru4 » wt mar 13, 2007 17:22

Dzięki serdeczne, za szybką odpowiedź, rzeczywiście to jest to. I jeszcze raz dzięki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”