Uszczelka pod glowice!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Uszczelka pod glowice!!!
Witam mam silnik SB po remoncie był i znowu walnęla uszczelka pod głowicą. Powiedzcie mi jaką kupić aby była dobra i wytrzymała.Prosze o rady bo musze to szybko zrobić pozdrawiam.
Re: Uszczelka pod glowice!!!
czy napewno to wina uszczelki ? sprawdzone ?komin 1.6 tdi pisze:Witam mam silnik SB po remoncie był i znowu walnęla uszczelka pod głowicą. Powiedzcie mi jaką kupić aby była dobra i wytrzymała.Prosze o rady bo musze to szybko zrobić pozdrawiam.
jak uszczelka to Goetze lub Elring (tej drugiej firmy to są dwie odmiany uszczelek
zwykła i metalowa)
Kup metalową cena ok 120zł bez rabatów w detalu, do tego oczywiście najlepiej nowe śruby do głowicy
bo tamte pewnie są już poprzeciągane i może trzasnąć i dopiero roboty sobie narobisz
a czy oleju nie bierze przy okazji ? płyn chłodniczy trzyma stan ?
jak coś to zmień na nowe uszczleniacze Reinza koszt niewielki a zawsze coś do przodu
akurat jestem na etapie remontu silnika to wybrałem tą druga Elring bo akurat była w sklepie
na zdjęciu ta niżej wygląda to tak (ta wyżej to jakaś zwykła wytrzymała jakieś pół roku)
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
do 1,6 TD metalowa?? chyba od 1,9??RobertP pisze:jak uszczelka to Goetze lub Elring (tej drugiej firmy to są dwie odmiany uszczelek
zwykła i metalowa)
nie sztuką jest mieć nowego golfa, sztuką jest wsadzić całe serce w starego by wyglądał jak nowy
Moje MK1 Cabrio: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1461509#1461509
Moje MK1 Cabrio: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1461509#1461509
jasne i pasuje, zaprzal ma wkładał i jeździ w swoim 1,6 z metalową uszczelką od 1,9TD ,garczus pisze:do 1,6 TD metalowa?? chyba od 1,9??RobertP pisze:jak uszczelka to Goetze lub Elring (tej drugiej firmy to są dwie odmiany uszczelek
zwykła i metalowa)
a ja wyjasniłem dodatkowo drobne różnice pomiędzy uszczelką 1,9 TD i 1,9TD
zobacz TUTAJ
jak chcesz śmiało możesz zakładać nawet metalową od 1,9TDI
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
zaprzal ale one się różnią tylko otworami centrującymi w które wchodzą kołki, poza tym jest taka samazaprzal pisze:lepiej nie kombinowac bo mozna przedobrzyc, zakladaj od 1,9TDjak chcesz śmiało możesz zakładać nawet metalową od 1,9TDI
ja wrzucam do siebie do passata metalową od tdi najwyżej znowu zrzucę głowicę
ostatnio lubię to robić
Sharan - AFN
Sharan - AFN
nie że nie chcę ale nie było akurat w sprzedażyzaprzal pisze:RobertP, a dlaczego nie chcesz zalozyc metalowej dedykowanej do Twojego silnika?
a miałem starą w ręku więc wziąłem do ręki tą od tdi i co się okazało że niczym się nie rożnią
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
a porownywales dokladnie obszary gdzie w TD jest komora wstepna?RobertP pisze:i co się okazało że niczym się nie rożnią
nie... a da sie to zrobic na samochodzie?vw_vandal pisze:zaprzal, przed założeniu metalowej planowałeś blok silnika ??
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
po zakupie tak i wszsytko mi pasi ...zaprzal pisze:a porownywales dokladnie obszary gdzie w TD jest komora wstepna?
chyba jutro złoże w końcu, kurcze popołudnia tak szybko sie kończą ....
[ Dodano: Sro Lut 28, 2007 14:19 ]
blok ? ale po co ? blok to odlew jakiejś tam twardej stali która nie "wykrzywi" sięvw_vandal pisze:przed założeniu metalowej planowałeś blok silnika ??
pod wpływem nadmiernej temperatury silnika, vw_vandal chyba chodziło Ci o głowicę ...?
Sharan - AFN
Sharan - AFN