Jaki alternator do golfa II 1.6D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki alternator do golfa II 1.6D
Witam mam taki problem swieci mi sie ciagle kontrolka ladowania. Mysle ze to wina alterantora bo mial luzy na lozyskach a ja ciagle jezdzilem bez wymieniania ich. Chcialbym sie dowiedziec czy pasowalby do niego alterantor z benzyniaka ale z TD? Mam alternator firmy Bosch.
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
siemanorico88 pisze:Witam mam taki problem swieci mi sie ciagle kontrolka ladowania. Mysle ze to wina alterantora bo mial luzy na lozyskach a ja ciagle jezdzilem bez wymieniania ich. Chcialbym sie dowiedziec czy pasowalby do niego alterantor z benzyniaka ale z TD? Mam alternator firmy Bosch.
co do altka to jak roboliłem w niemcach miałem sytuację że on mi całkiem padł a do domku 1000km. załatwiłem altka od mk2 1.6 benzynka i szok - nie pasował. musiałem dorobić dodatkową łapę do napinacza bo tamta jest za krótka. to raz, a dwa jeden typ ma naciąg altka z dołu a drugi z góry tak więc lepiej szukaj normalnego do diesla.
No i sprawdź najpierw szczotki czy jeszcze są (koszt napewno mniejszy niż altka)
-
- Nowicjusz
- Kontakt: