jakie swiece zarowe do 1Z?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- west_kolo
- Ma gadane
- Kontakt:
jakie swiece zarowe do 1Z?
mam prosbe do was , jakie najlepiej kupic swiece zarowe do mk3 TDI , 1Z, chodzi mi o marke....
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 21, 2007 23:21 przez west_kolo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam.
Napewno nie te za kilkanaście zł z Allegro
Kup coś porządnego. A jesteś pewny, że źle pali z winy świec? Masz wymieniony filtr paliwa? Nie masz powietrza w przezroczystej rurce paliwowej jak wyłączysz silnik? Nie ida tam bąbelki podczas pracy silnika? TDI powinien odpalać od strzała bez grzania świec w ujemnych temperaturach. Sprawdź dokłądnie czy to napewno świece, bo szkoda kasę wydawać, czasem neipotrzebnie...
Pozdrawiam.
Napewno nie te za kilkanaście zł z Allegro

Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
to sie dokładnie przyjrzyj.west_kolo pisze:a nie przygladalem sie pecherzykom powietrza czy sa
Potem zgaś silnik i zobacz czy nie pojawi się powietrze, tak samo sprawsź wracając do samochodu po kilku godzinach, czy nie nagromadziło się.
nie wiem, czy to z winy świec, ale jeśli ładnie na mrozach odpala, to nie ma się czym specjalnie przejmować. Najlepiej sprawdzić te świece które masz, mogą okazać się jeszcze dobre.west_kolo pisze:ogolnie on ciezko nie pali... tylko ta chmura szarego dymu
Pozdrawiam.
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu wiec odświerze nieco ten.
Czy mógłby mi ktoś z was podać numery orginalnych świec Beru do MK3 TDI AFN bo nie moge nigdzie tego namierzyc, wiem ze na orginalnych świecach Beru do VW jest wybity znaczek VW-AG i oznaczenia na świecy są pisane wzdłuż świecy ale nie mam jej numeru. I czy świece do 1,9 TDI 66, 81 KW VP są takie same jak do 1,9 TDI PD? Czy ktoś z was do TDI-ka kupował te świece na allegro, bo ja sie troche waham bo ceny za sztuke wynoszą 18-20 zł a w slepie w detalu taka świeca za szt. kosztuje 40 zł, więc jak to jest ?? warto czy lepiej nie ryzykować? Z góry dzieki pzdr.
Czy mógłby mi ktoś z was podać numery orginalnych świec Beru do MK3 TDI AFN bo nie moge nigdzie tego namierzyc, wiem ze na orginalnych świecach Beru do VW jest wybity znaczek VW-AG i oznaczenia na świecy są pisane wzdłuż świecy ale nie mam jej numeru. I czy świece do 1,9 TDI 66, 81 KW VP są takie same jak do 1,9 TDI PD? Czy ktoś z was do TDI-ka kupował te świece na allegro, bo ja sie troche waham bo ceny za sztuke wynoszą 18-20 zł a w slepie w detalu taka świeca za szt. kosztuje 40 zł, więc jak to jest ?? warto czy lepiej nie ryzykować? Z góry dzieki pzdr.