Jaki interfejs VAG?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

maluch
Mały gagatek
Mały gagatek

Jaki interfejs VAG?

Post autor: maluch » czw sty 25, 2007 22:22

koledzy chciałbym kupic sobie kabel żeby podłączyć mojego golfa pod kąpa na alegro jest ich troche ale nie chcem kupić jakiegos szita chciałbym żeby można zrobić coś przez niego przestawić kąt wtrysku itd jeśli kupywaliście te kable na alegro i dają rade to polećcie coś
Ostatnio zmieniony pt sty 26, 2007 00:07 przez maluch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pruszkowiak
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Pruszkowiak » czw sty 25, 2007 22:45

To ja polecam ten interfejs :bigok:
:dol:
http://www.allegro.pl/item139725488_dia ... wosc_.html

bizak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bizak » czw sty 25, 2007 22:51

moim zdaniem obojetnie jaki kabel kupisz czy zbudowany na MAXie, OPTO, czy KKL to bedzie bez znaczenia - na Twoje potrzeby kazdy z nich bedzie OK, jesli masz mozliwosc to kup podlanczany pod COMa bo z USB sa czasem problemy

konkretny kabel to dobiero jest jak chodzi w standardzie CAN

[ Dodano: 25 Sty 2007 21:54 ]
Pruszkowiak pisze:To ja polecam ten interfejs :bigok:
:dol:
http://www.allegro.pl/ite...sb_nowosc_.html
na tej aukcji chociaz nie chwala sie ze ich kabel jako jedyny sprzedawany "pracuje" z 409, ale ogolnie troche drogo, jak na kabel schowany we wtyczce, zorientuj sie u Viakena ile kosztuja ale KKL na COM cos ok 90 zl (we wtyczce)

Pozdrawiam Bizak

Awatar użytkownika
marrcin
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marrcin » czw sty 25, 2007 23:28

Ja kupiłem ten i jestem zadowolony.
http://www.allegro.pl/item152739449_152739449.html bez problemu wszystko działa, a jak coś to jest mozliwość zwrotu do 7 dni bez podania przyczyny.

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Post autor: Gitner » pt sty 26, 2007 00:08

Proponuje zapoznac sie z podobnymi tematami w tym dziale.

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

maluch
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: maluch » pt sty 26, 2007 19:00

dzięki za pomoc w wyboże kabelka a jaki program najlepiej kupić do tego albo skąd go ściągnąć bo te kable które polecacie niemają chyba żadnego oprogramowania? pozdro

Gitner
VW Baron
VW Baron

Post autor: Gitner » pt sty 26, 2007 19:03

maluch pisze:dzięki za pomoc w wyboże kabelka a jaki program najlepiej kupić do tego albo skąd go ściągnąć bo te kable które polecacie niemają chyba żadnego oprogramowania? pozdro
Kabelki maja soft w wersjach demo, a jesli zachce ci sie pelnej to mozesz skontaktowac sie z producentem. Nikt nie kaze ci kupowac najnowszej wersji, za 1/3 jej ceny mozesz pewnie kupic starsza wersje. Piractwa na forum nie szerzymy.

Pozdro
Gitner

Wykres 1Z seria + R

rafek81

Post autor: rafek81 » pt sty 26, 2007 20:48

osobiscie polecam na "com-ie" (z USB sa czasem problemy z komunikacja), nie poelcam z ukladem we wtyczce tylko wersje "box" bo mozna podpiac kabelkami do gniazda.. osobiscie spotkalem sie z tym ze do pasatab5 nie mozna bylo sie dostac z wtyczka odb2 tylko pinami wpinac.. a to wszystko jest w tanim zestawie.. firmy viaken.pl znajdziesz ich tez na allegro.. pozdrowienia

wrazie potrzeby służę pomocą na maila...

Gitner
VW Baron
VW Baron

Post autor: Gitner » pt sty 26, 2007 20:55

rafek81 pisze:osobiscie polecam na "com-ie" (z USB sa czasem problemy z komunikacja)
jesli w laptopie nie ma COMa to problemow z komunikacja z USB nie powino byc.. najlepiej kupic fejs od osob polecanych na forum. Ja mam pod USB i sobie chwale.
nie poelcam z ukladem we wtyczce tylko wersje "box" bo mozna podpiac kabelkami do gniazda.. osobiscie spotkalem sie z tym ze do pasatab5 nie mozna bylo sie dostac z wtyczka odb2 tylko pinami wpinac..
Osobiscie nie mam problemow z wtyczka w Passku B5.. Pasuje tak samo jak do MK3. Zreszta co za problem jest przedluzyc piny kabelkami? 5 minut pracy?
a to wszystko jest w tanim zestawie.. firmy viaken.pl znajdziesz ich tez na allegro.. pozdrowienia
Viaken sie poleca..

Pozdro
Gitner

Wykres 1Z seria + R

zloty60
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: zloty60 » pt sty 26, 2007 21:11

2 sprawy mam.

1.Fejsem na kkl łaczycie sie z silnikiem ? Cos mi nie pasuje
2.Boxy i to co wbudowane we wtyczke to to samo praktycznie tylko boxy sa na smd przewaznie a te wtyczkowe nie ( choc tez sie spotkalem)

Moim zdaniem jedna linia na zwyklym max232 ,pompka na 4 kondziolkach , i dwa tranzystory jest najlepsza i nie kosztuje to 100 zlotych tylko nie wiem czy przekroczy 10 zlotych.Viaken allegro opanowal

CB :) BEZ TEGO SIE NIE RUSZAM !!!!!!!!!

bizak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bizak » sob sty 27, 2007 00:05

zloty60 pisze:1.Fejsem na kkl łaczycie sie z silnikiem ? Cos mi nie pasuje
ale co ci konkretnie nie pasuje, jak dla mnie wszystko ok!?
zloty60 pisze:2.Boxy i to co wbudowane we wtyczke to to samo praktycznie tylko boxy sa na smd przewaznie a te wtyczkowe nie ( choc tez sie spotkalem)
dokladnie - a jak chce sie miec piny zamiast OBDII to tak jak kolega wczesniej pisal 5 min roboty
Gitner pisze:Kabelki maja soft w wersjach demo, a jesli zachce ci sie pelnej to mozesz skontaktowac sie z producentem. Nikt nie kaze ci kupowac najnowszej wersji, za 1/3 jej ceny mozesz pewnie kupic starsza wersje. Piractwa na forum nie szerzymy.
masz racje, ale osobiscie smieszy mnie stwierdzenie ze piractwa sie nie szerzy na forum - niby dlaczego? bo jestem ciekaw czy ty masz VAGa z licencja (jesli tak to przepraszam) i przede wszystkim czy chociazby 1/5 urzytkownikow tego formu posiada licencje na VAGa nie wspominajac juz o oprogramowaniu komputerowym czy tez muzyke.

Mowie - jest to tylko moje osobiste stwierdzenie i nie chce nikogo urazic, ale ja na kompie mam legalne oprogramowanie tylko to co jest za free i mam gdzies to ze szerze piractwo - niech zrobia oprogramowanie tanie zeby bylo stac kazdego

Pozdrawiam Bizak

zloty60
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: zloty60 » sob sty 27, 2007 10:31

bizak pisze:
zloty60 pisze:1.Fejsem na kkl łaczycie sie z silnikiem ? Cos mi nie pasuje
ale co ci konkretnie nie pasuje, jak dla mnie wszystko ok!?
zloty60 pisze:2.Boxy i to co wbudowane we wtyczke to to samo praktycznie tylko boxy sa na smd przewaznie a te wtyczkowe nie ( choc tez sie spotkalem)
dokladnie - a jak chce sie miec piny zamiast OBDII to tak jak kolega wczesniej pisal 5 min roboty

Prosze bardzo najlepszy przyklad na dzialanie KKL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 757#888979

Ktos ma jeszcze watpliwosci?

CB :) BEZ TEGO SIE NIE RUSZAM !!!!!!!!!

Gitner
VW Baron
VW Baron

Post autor: Gitner » sob sty 27, 2007 15:10

bizak pisze:masz racje, ale osobiscie smieszy mnie stwierdzenie ze piractwa sie nie szerzy na forum
Dlatego nie szerzymy aby nie bylo klopotow z prawem pozniej, po co maja forum zamykac? Jesli ktos chce od tego sa PW i moze takie rzeczy zalatwiac prywatnie. Na forum nie podajemy linkow niezgodnych z prawem, zreszta jak zauwazysz jesli sie jakis link z nieodpowiednim softem pojawia, zaraz jest skasowany. To taka byla moja uwaga, nie czepiam sie tego co myslisz..

Pozdro
Gitner

Wykres 1Z seria + R

bizak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bizak » sob sty 27, 2007 15:13

przyznaje ci calkowita racje, ale dlaczego jest temat z polecana i ulubiana muzyka ? :) tez powinin byc usuniety bo to piractwo - co prawda inne ale zawsze :)

:pub:

Pozdrawiam Bizak

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”