i mam pewne watpliwosci czy kupic samochod z silnikiem na pomopowtryskach czy stare dobre tdi AFN bo jak wiadomo w tym roczniku mozna sobie jeszcze wybrac

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
poza tym V6 (chyba myslisz o silniku 2,5l.) jest trudniej znaleźć niż rzędowegoleo... pisze:zostaje ci jeszcze V6 TDI - ale z tym silnikiem nigdy nic nie wiadomo![]()
115PD + dobry program - taka opcja jest chyba najlepsza do tej budy (A6)
z tego co widze to trudno znalezc 1.9 a 2.5 to jest ich na peczkiRobertP pisze:poza tym V6 (chyba myslisz o silniku 2,5l.) jest trudniej znaleźć niż rzędowego
zadne programy nie wchodza w gre... ma byc tak jak fabryka zrobila115PD + dobry program - taka opcja jest chyba najlepsza do tej budy (A6)
I takich dylematów w Nowym Roku życzę Tobie i wszystkim forumowiczommarcin999 pisze:staje przed dylematem zakupu samochodu
OK, może, ale technicznie to uzasadnij... To nei są złe silniki, jedynie w kosztach przegrywają.paolo pisze:byle nie 2,5 tdija bymwolal chyba na pompie rotacyjnej
Jak kogoś stać na A6 z 2000 roku to i stać dać o 1,50 zł więcej za ropę niż rzepak kupować. Nawet mój 1Z, chociaż ma 10 lat, olej rzepakowy widział tylko w siatce z zakupami. Zawsze tankuję BP Ultimate. Moim zdaniem, do rzepaku najlepiej mieć zbiornik, wymiennik ciepła i elektrozawór umożliwiający rozgrzanie silnika (= rozgrzanie wymiennika) na ON oraz wyłączanie silnika na ON.paolo pisze:Z pompowtryskami to tez roznie moze byc a takim AFN nalejesz rzepaku tez pojedziesz
Oczywiście! Pompowtrysk raczej w ogóle może sobie nie poradzić.... Otwory, jakimi dostaje się paliwo do komory pompowtryskiwacza są niemal niewidoczne gołym okiem (są ułożone po obwodzie, na linii śrubowej). Byle co może je zapchać...paolo pisze:wiec mialem na mysli iz TDI na pompie rotacyjnej lepiej sobie poradzi z kiepskim paliwem niz pompowtrysk
jeśli nie chcesz dłubac w sofcie - 2.5 V6 to minimum na tą budę - 1,9 będą się mulić - jest po prostu za słaby...marcin999 pisze:z tego co widze to trudno znalezc 1.9 a 2.5 to jest ich na peczkiRobertP pisze:poza tym V6 (chyba myslisz o silniku 2,5l.) jest trudniej znaleźć niż rzędowegozadne programy nie wchodza w gre... ma byc tak jak fabryka zrobila115PD + dobry program - taka opcja jest chyba najlepsza do tej budy (A6)
a gość z Polski poszedł 2h. później i kupił tą A6 bo w koncu była za fajne pieniążkiMichall pisze:Ja jak byłem u Gebelsów w tamtym roku szukać auta tacie to znalazłem A6 2.5 TDI 99r za fajne pieniądze i podszedł do mnie tam jakiś gościu z polski też przyjechał po samochody i powiedział żebym sobie dał spokój z tym autem. pytam czemu, mówi że samochód sam to samo poezja nie czuć nim jak się jedzie ale ten silnik too mówi koszmar, raz że części drogie nawet te używane to siadają pompy w tych silnikach.
i wiec jak on mi tak powiedział to kupiłem Passata 99r TDI 110 KM.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości