Syczenie na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Syczenie na zimnym silniku
Wcześniej tzn. 3 gru. pislaem iż mialem problem, mianowicie na zimnym silniku z prawej strony słychać systematycznie pojawiające się ok co pół sekundy gwizdy. Dziś zam przyczynę, powoduje to pompa wodna. Byłem u mechaników, najpierw zdjeli pasek klinowy aby zabadać czy dźwięk nie dochodzi np. z alternatora. Później zdemontowali pokrywę aby mieć widok na rozrząd i pompę wodną. Gdy załączyłem silnik (samochód był zimny więc defekt występował) mechanik po przez specjalny wężyk zaaplikował do otworu w pompie wodnej parę kropel w-40 wówczas gwizd ucich. Oczywiście tym sposobem usterki nie wyeliminowałem natomiast udało się ją zdiagnozować. Polecono mi aby z tym jeździł gdyż usterka nie jest duża, aż do wymiany rozrządu.
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 11:30 przez armad30, łącznie zmieniany 1 raz.
fred
U mnie tez jest to syczenie na zimnym ale za nic nie psikalbym na pasek rozrzadu czyms w rodzaju WD-40.Chyba ze chcesz zeby pasek przeskoczyl to rob tak dalej.......mlody391 pisze:u mnie w mk4 syczy pasek rozrzadu jak psiknalem na pasek czyms pokroju wd40 to przestaje bylem z tym u mechanikow dwoch jeden mowi ze napisy na pasku tra o rolki albo ze rancik paska trze , drugi ze napinacz xD bardzo mnie denerwuje to syczenie chcialbym sie tego pozbyc... pozdro