[MK3 1Z] Nie mozna odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK3 1Z] Nie mozna odpalic
odpwenego czasu zaczelo sie dziac cos takiego ze w niektórych sytuacjach gdy próbuje odpalić silnik kontrolka z siwiec żarowych tylko przygasa i nie ma mozliwosci zapalic silnika.Rozrusznik kreci ale nie chce zapalić.Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 19:12 przez a.arek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: [MK3 1Z] Nie mozna odpalic
Przekaznik swiec zarowych do wymiany / podmiany na chwile aby sprawdzic czy to jego wina.a.arek pisze:Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Bula88
- Forum Master
- Kontakt:
mialem to samoa.arek pisze:odpwenego czasu zaczelo sie dziac cos takiego ze w niektórych sytuacjach gdy próbuje odpalić silnik kontrolka z siwiec żarowych tylko przygasa i nie ma mozliwosci zapalic silnika.Rozrusznik kreci ale nie chce zapalić.Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.

poszukaj na forum bylo o tym, jesli nie znajdziesz to napisze a opisze Ci to dokladnie
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
szuklałem naforum i nic nie znalazlem jak mozeszto podeslij jakies materialyBula88 pisze:mialem to samoa.arek pisze:odpwenego czasu zaczelo sie dziac cos takiego ze w niektórych sytuacjach gdy próbuje odpalić silnik kontrolka z siwiec żarowych tylko przygasa i nie ma mozliwosci zapalic silnika.Rozrusznik kreci ale nie chce zapalić.Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.u mnie byl to zimny lut w sterowniku alarmu, jest on kolo licznika ta czarna puszka
musisz zdemontowac nawiew powietrza z lewej strony i tam sie dostac do srodka, gdzies tam musi byc
poszukaj na forum bylo o tym, jesli nie znajdziesz to napisze a opisze Ci to dokladnie
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a.arek, zadzwoń do mnie temat przerabiałem a później poradziłemBule88, i innym,problem ten juz opisywałem gdzieś mój nr 886 502 710 teraz ja i tak w pracy jestem
[ Dodano: Pon Gru 04, 2006 23:46 ]
tu masz to co pisałem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... i+ga%B6nie
[ Dodano: Pon Gru 04, 2006 23:46 ]
tu masz to co pisałem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... i+ga%B6nie