[MK3 1Z] Nie mozna odpalic

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

a.arek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK3 1Z] Nie mozna odpalic

Post autor: a.arek » pn gru 04, 2006 18:50

odpwenego czasu zaczelo sie dziac cos takiego ze w niektórych sytuacjach gdy próbuje odpalić silnik kontrolka z siwiec żarowych tylko przygasa i nie ma mozliwosci zapalic silnika.Rozrusznik kreci ale nie chce zapalić.Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 19:12 przez a.arek, łącznie zmieniany 1 raz.

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: [MK3 1Z] Nie mozna odpalic

Post autor: Gitner » pn gru 04, 2006 19:16

a.arek pisze:Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.
Przekaznik swiec zarowych do wymiany / podmiany na chwile aby sprawdzic czy to jego wina.

Pozdro
Gitner

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Bula88 » pn gru 04, 2006 21:15

a.arek pisze:odpwenego czasu zaczelo sie dziac cos takiego ze w niektórych sytuacjach gdy próbuje odpalić silnik kontrolka z siwiec żarowych tylko przygasa i nie ma mozliwosci zapalic silnika.Rozrusznik kreci ale nie chce zapalić.Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.
mialem to samo :D u mnie byl to zimny lut w sterowniku alarmu, jest on kolo licznika ta czarna puszka :) musisz zdemontowac nawiew powietrza z lewej strony i tam sie dostac do srodka, gdzies tam musi byc :)
poszukaj na forum bylo o tym, jesli nie znajdziesz to napisze a opisze Ci to dokladnie

a.arek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: a.arek » wt gru 05, 2006 00:38

Bula88 pisze:
a.arek pisze:odpwenego czasu zaczelo sie dziac cos takiego ze w niektórych sytuacjach gdy próbuje odpalić silnik kontrolka z siwiec żarowych tylko przygasa i nie ma mozliwosci zapalic silnika.Rozrusznik kreci ale nie chce zapalić.Dopiero po pewnym czasie słychać żę puszcza jakiś przekażnik kontrolka żświec gaśnie i silnik zapala bez problemu.Maże ktoś miał podobny przypadek i wie gdzieszukac przyczyny.
mialem to samo :D u mnie byl to zimny lut w sterowniku alarmu, jest on kolo licznika ta czarna puszka :) musisz zdemontowac nawiew powietrza z lewej strony i tam sie dostac do srodka, gdzies tam musi byc :)
poszukaj na forum bylo o tym, jesli nie znajdziesz to napisze a opisze Ci to dokladnie
szuklałem naforum i nic nie znalazlem jak mozeszto podeslij jakies materialy

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » wt gru 05, 2006 00:41

a.arek, zadzwoń do mnie temat przerabiałem a później poradziłemBule88, i innym,problem ten juz opisywałem gdzieś mój nr 886 502 710 teraz ja i tak w pracy jestem

[ Dodano: Pon Gru 04, 2006 23:46 ]
tu masz to co pisałem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... i+ga%B6nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”