[MK3 1.9TD] Wolno spadajace obroty silnika

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

medin
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK3 1.9TD] Wolno spadajace obroty silnika

Post autor: medin » ndz lis 05, 2006 16:44

posiadam golfa MK3 1900TD mam taki problem,przy zmianie biegów obroty silnika bardzo pomału spadają tak jak by linka od gazu sie zacinała.
bardzo was prosze o pomoc i rade Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lis 06, 2006 00:07 przez medin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Macienty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Macienty » ndz lis 05, 2006 17:06

posiadam golfa MK3 1900TD mam taki problem,przy zmianie biegów obroty silnika bardzo pomału spadają tak jak by linka od gazu sie zacinała.
bardzo was prosze o pomoc i rade Pozdrawiam
moze masz ta sprezyne na pompie za lekko naciagnieta. :bajer:

"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » ndz lis 05, 2006 18:53

Może być spręzyna ale najcześciej jest za mocno wykrecona śruba wydatku reszkowego, która cały czas powoduje małe wychylenie elementu ze sprezyna i cały czas oprócz śrub regulacji obrotów dodatkowo podaje niewielką ilośc paliwa dlatego powoduje powolne schodzenie z obrotów. Widocznie ktoś miał problem z obrotami biegu jałowego i za mocno pokrecił śruba lub komuś zaciął sie wenetrzny siłownik biegu jałowego-normalne po jakimś przebiegu w pompach mechanicznych- tzn. obroty biegu jałowego albo są za wysokie albo za niskie i może dlatego ktos pokręcił tą śrubą. Lub jeszcze jedno wyjście-za mocno naciągnięta linka która nie odbija lub sprężyna na pompie. Ale jeśli dodasz gazu i element ze spreżyną dotknie śruby oporowej- tkzw. wydatku reszkowego i dalej wolno schodzi z obrotów to jej wina na 100%. Jak jestes zainteresowany mogę podać jak to wyregulować jeżeli wyeleminowałes wyzej wymienione elementy.

medin
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: medin » pn lis 06, 2006 19:17

Teraz jak jest ciepło to z obrotami silnika jest ok działo mi sie to jak były przymroski, moze znacie powód bardzo prosze,o rade z gury dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”