[MK2] Kontrolka oleju i stoi. . . :( co powodem ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Kontrolka oleju i stoi. . . :( co powodem ?
Nie wiem czego tak sie stalo, nie znam sie na tym, jak ktos cos moze na ten temat napisac to niech napisze. Chodzi o to ze dzis wieczorem wyjechalem z parkingu, zapalil bez problemu i wszystko ok. Przejechalem ok 10 km zgasilem go, jak znow zapalalem to jakos tak dluzej krecil ale zapalil. A potem znow po jakichs 5 km zgasl w drodze, zapalila sie kontrolka od oleju i zgasl. Pojecia nie mam dlaczego. Przedwczoraj wymieniany byl olej, filtr oleju...
Ostatnio zmieniony pt lis 03, 2006 11:41 przez hazalo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witamy na forum
I już w ogóle nie odpalił??? Opisz dokładniej co się działe dalej.
Poza tym daj w opisie "[MK2]", bo moderatorzy mogą wywalić posta, choć bywają wyrozymiali dla nowych.
I już w ogóle nie odpalił??? Opisz dokładniej co się działe dalej.
Bo tylko to jest na temat, a to za mało, żeby coś wnioskowaćhazalo pisze:dluzej krecil ale zapalil. A potem znow po jakichs 5 km zgasl w drodze, zapalila sie kontrolka od oleju

Poza tym daj w opisie "[MK2]", bo moderatorzy mogą wywalić posta, choć bywają wyrozymiali dla nowych.

Teraz to juz wogole nie kreci, tylko taki zgrzyt... moze ktos mnie jutro pociagnie do serwisu diesela i tam cos zrobia, ja nie za bardzo sie na tym znam :/ no niestety.
A on tak mi w drodze zgasl, poczulem po prostu ze nie mam przyspieszenia pod pedalem gazu, jakos dotoczylem sie powoli pod dom... i potem zapalic nie chcial. nic. teraz tylko tez zgrzyt jak przekrece zaplon.
A on tak mi w drodze zgasl, poczulem po prostu ze nie mam przyspieszenia pod pedalem gazu, jakos dotoczylem sie powoli pod dom... i potem zapalic nie chcial. nic. teraz tylko tez zgrzyt jak przekrece zaplon.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
i zrobilem tak jak mowilem, na hol i do pewnego mechanika. Czas pracy 10 minut, koszt 20 zl. Dobrze ze tylko tyle. A stalo sie to, ze jakis gowniany kabelek (nie wiem bardzo do czego)nie byl na swoim miejscu, odpiety byl. A no i co, rozrzad do wymiany. I po tym bedzie cacy. Mam nadzieje;)
Dzieki za sugestie i chec pomocy. Pozdrawiam.
Dzieki za sugestie i chec pomocy. Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jeżeli wiesz, że podczas jazdy odpina sie kabel i wtedy silnik gaśnie to ja nie mogę tego zrozumieć - trzeba to zrobić może tylko nowa wsówka załatwi problem ( 0.50PLN)Wczoraj mialem taki sam problem na ostrym zakrecie troche za szybko jechalem i znow zgasl. Ale wiedzialem co juz zrobic.... przypiac kabelek