[mk3] problem tdi - nie gasnie (TDI 110PS)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk3] problem tdi - nie gasnie (TDI 110PS)
Wracam ostatnio od mojej lubej okolo 23 i zajezdzam na stacje, chwilke chlodze turbine i chce zgasic silnik, wyciagam kluczk a silnik dalej pracuje przez 5 min sie mecze, wsadzam, wyciagam kluczyk i nic -> swiatla wygaszone, gdy wykonywalem te czynnosci (wsadzanie i wyciaganie kluczyka) przy wlaczonych swiatlach to obroty obroty zaczely lekko spadac tak jakby sie wylaczal ale zaraz wracaly na normalny poziom (okolo 900/min) i zapalala sie na chwile kontrolka swiec zarowych.
Udalo mi sie po okolo 5 min bez zadnych dodatkowych czynnosci tak samo z siebie, auto stalo przed tym caly dzien i wieczor (wilgotnosc byla) na dworze, auto mam od 2 tygodni i ani razu mi sie takie cos nie zdazylo
Od czego zaczac sprawdzanie lub czy ktos mial podobny problem
Udalo mi sie po okolo 5 min bez zadnych dodatkowych czynnosci tak samo z siebie, auto stalo przed tym caly dzien i wieczor (wilgotnosc byla) na dworze, auto mam od 2 tygodni i ani razu mi sie takie cos nie zdazylo
[b]VW Golf 3 TD[color=#FF0000]I[/color] Edition[/b]
[img]http://latara.w.interia.pl/golf22.JPG[/img]
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: [mk3] problem tdi - nie gasnie (TDI 110PS)
kostkę stacyjki sprawdź (wymień)Chmielu_TDI pisze:Wracam ostatnio od mojej lubej okolo 23 i zajezdzam na stacje, chwilke chlodze turbine i chce zgasic silnik, wyciagam kluczk a silnik dalej pracuje przez 5 min sie mecze, wsadzam, wyciagam kluczyk i nic -> swiatla wygaszone, gdy wykonywalem te czynnosci (wsadzanie i wyciaganie kluczyka) przy wlaczonych swiatlach to obroty obroty zaczely lekko spadac tak jakby sie wylaczal ale zaraz wracaly na normalny poziom (okolo 900/min) i zapalala sie na chwile kontrolka swiec zarowych.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Myślę że to kostka.
Gdyby była to kostka a niechciałbyś byś wywalać kasy na drugą stacyjke to masz opcje żeby zrobić odpalanie i gaszenie silnika na przycisk tj starter. Oczywiście można go fajnie schować i będziesz miał zabezpieczenie przed kradzieżą. Kolega tak sobie zrobił gdy padła mu stacyjka i to uratowało mu auto przed kradzieżą. Pozdrawiam.
Gdyby była to kostka a niechciałbyś byś wywalać kasy na drugą stacyjke to masz opcje żeby zrobić odpalanie i gaszenie silnika na przycisk tj starter. Oczywiście można go fajnie schować i będziesz miał zabezpieczenie przed kradzieżą. Kolega tak sobie zrobił gdy padła mu stacyjka i to uratowało mu auto przed kradzieżą. Pozdrawiam.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
czyli co rozebrac cala obudowe kolumny kierownicy i jest tam jakas kostka co laczy wszystko co jest przy kierownicy z reszta samochodu?? ile takanowa kostka kosztuje?? mozna uzywke na gieldzie wyrwac taniej??leo... pisze:
kostkę stacyjki sprawdź (wymień)
[ Dodano: 30 Wrz 2006 13:35 ]
a czy ktos potrafi powiedziec czemu sie to stalo tylko jeden jedyny raz?? czy warunki meteorologiczne na to wplynely (calodniowy postoj, potem wieczorem 10km do domu, duza wilgotnosc??)
[b]VW Golf 3 TD[color=#FF0000]I[/color] Edition[/b]
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dobrej jakości kostka to max 40 pln - nie baw się w używki bo trafisz taką samą jak masz teraz ...Chmielu_TDI pisze:czyli co rozebrac cala obudowe kolumny kierownicy i jest tam jakas kostka co laczy wszystko co jest przy kierownicy z reszta samochodu?? ile takanowa kostka kosztuje?? mozna uzywke na gieldzie wyrwac taniej??leo... pisze:
kostkę stacyjki sprawdź (wymień)
[ Dodano: 30 Wrz 2006 13:35 ]
a czy ktos potrafi powiedziec czemu sie to stalo tylko jeden jedyny raz?? czy warunki meteorologiczne na to wplynely (calodniowy postoj, potem wieczorem 10km do domu, duza wilgotnosc??)
BTW - stało się raz - i teraz zacznie się częściej ...
Tu masz wszystko o tej kostce i wymiana nie jest taka prosta http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54973