Hej,
W moim autku z silnikiem 1,9TDI AFN mam ciągły problem ze spadkiem mocy i chciałbym sprawdzić stan pompy wtryskowej. (I chciałbym w tym poście tylko skupić się na metodzie sprawdzenia i wyregulowania ciśnienia wewnętrznego w pompie wtryskowej w domowym garażu )
Pompa wtryskowa o numerze 0460404969.
Potrzebuję informacji jakie ciśnienie wewnętrzne powinna mieć ta pompa (oczywiście dla danych obrotów silnika - przy jakich powinno się je mierzyć).
Potrzebuję też informacji jak wpiąć się manometrem 16 bar w korpus pompy pod nastawnikiem od strony wtrysków - ktoś może przerabiał temat wykonania takiego przyrządu (jakie przejściówki itp byłyby pomocne, jaki tam jest gwint?)?
Rozumiem że regulacji dokonujemy przez zaworek który znajduje się przy krućcu zasilania pompy.
Przeszukałem trochę google, aczkolwiek nie ma wszystkich informacji jakie potrzebuję i dlatego też proszę Was o pomoc w tym temacie.
Z góry wielkie dzięki za każdą informację
[TDI VP] 1,9 TDI AFN - jak zmierzyć ciśnienie w pompie wtryskowej.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
[TDI VP] Re: 1,9 TDI AFN - jak zmierzyć ciśnienie w pompie wtryskowej.
Co prawda w TD mierzyłem, a nie w TDI, ale zasada taka sama. Gwint standard, 10x1,5 lub 12x1,5.roofmaniak pisze: ↑pn sty 06, 2020 23:31Potrzebuję też informacji jak wpiąć się manometrem 16 bar w korpus pompy pod nastawnikiem od strony wtrysków