[TDI PD] Problem z odpalniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI PD] Problem z odpalniem
Witam
Od pewnego czasu mam problem z odpalniem swojego golfa. Silnik o oznaczeniu AXR.
Przechodząc do sprawy, po przekreceniu kluczyka silnik łapie i w momencie gaśnie, następnie jak chcę go odpalić to długo kręci zanim odpali. Wygląda to jak by się paliwo cofało albo się zapowietrzał ale najdziwniejsze jest to że dzieje się to tylko wtedy kiedy jest mniej niż połowa paliwa w zbiorniku.
Nie wiem gdzie już szukać przyczy, czy to pompki czy gdzieś indziej tkwi problem.
Z góry dziękuję za pomoc
Od pewnego czasu mam problem z odpalniem swojego golfa. Silnik o oznaczeniu AXR.
Przechodząc do sprawy, po przekreceniu kluczyka silnik łapie i w momencie gaśnie, następnie jak chcę go odpalić to długo kręci zanim odpali. Wygląda to jak by się paliwo cofało albo się zapowietrzał ale najdziwniejsze jest to że dzieje się to tylko wtedy kiedy jest mniej niż połowa paliwa w zbiorniku.
Nie wiem gdzie już szukać przyczy, czy to pompki czy gdzieś indziej tkwi problem.
Z góry dziękuję za pomoc
[TDI PD] Re: Problem z odpalniem
Dodam jeszcze że dzieje się to tylko na zimnym silniku jak samochód stoi przez noc to na drugi dzień pojawia się ten problem.
Sprawdzone, nawet wymieniony i dalej to samo. Myślę że to nie jest to bo gdyby był to zapchany filtr paliwa auto nie chciało by jeździć normalnie a tutaj nie ma problemu podczas jazdy tylko to opalanie
Witam,
Ja miałem problem z podkładkami pod pompowtryskami .
W ciągu dnia jezdził normalnie odpalał ale jak tylko postał przez noc trzeba było długo kręcić żeby auto odpaliło.
Ja miałem problem z podkładkami pod pompowtryskami .
W ciągu dnia jezdził normalnie odpalał ale jak tylko postał przez noc trzeba było długo kręcić żeby auto odpaliło.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
wymiana gumek na pompkach powinna pomoc
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG