Witam mam taki problem w swoim golfie mianowicie od wczoraj ciężko odpala i strasznie szarpie motorem ciężko sie jedzie straszny brak mocy po przejechaniu ok 2-3 km wraca do normy może nie całkowicie, ciężko powiedzieć ale już nie szarpie i przyśpieszenie jest. Miesiąc wcześniej już tak miałem ale tyko raz po przejechaniu 200m było już ok i problem nie wracał a teraz jest cały czas po każdym odpaleniu jest to samo. Wiem, że to nie wina świec grzewczych ale sprawdziłem wszystkie i są ok. może ma ktoś jakiś pomysł na to wiem, że powinienem podłączyć kompa ale jeszcze tego nie zrobiłem może ma ktoś z okolic Łodzi dokładniej Zgierza i chciałby pomóc. Dodam, że mruga mi kontrolka od grzania ale to może być czujnik stopu już kiedyś wymieniałem. Proszę o jakaś pomoc.
Golf V 1.9 tdi BKC 2004r
[TDI] Nie równa praca golf 5 1.9 tdi jak by nie działał na jednym cylindrze.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[TDI] Re: Nie równa praca golf 5 1.9 tdi jak by nie działał na jednym cylindrze.
Na jakimś programie wyskoczyło że jest usterka na cylindrze numer 2. Jak jechałem do mechanika to była tragedia brak mocy itd ale gdy podczas jazdy wyłączyłem i ponownie włączyłem auto problem zniknął. Po połączeniu kompa usterka tak jak wyżej czyli problem na cylindrze 2 alut odwaliło ok jechało normalnie silnik był ciepły później zgasiłem i po niecałe godzinie problem wrócił i nie pomogło gaszenia i odpalanie czy jeśli wtrysk działa i przestaje działać to jest uszkodzony czy to raczej nie on tylko przyczyną jest gdzie indziej?
[TDI] Re: Nie równa praca golf 5 1.9 tdi jak by nie działał na jednym cylindrze.
Mrugajaca kontrolka grzania świec nie ma nic wspólnego z czujnikiem stopu, zywcem informuje o awarii silnika...
Proponuję zaczać od podłaczenia normalnego komputera i sprawdzenie jak i czy działają pompowtryski...
Proponuję zaczać od podłaczenia normalnego komputera i sprawdzenie jak i czy działają pompowtryski...