Nie równa praca silnika

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

medin
Mały gagatek
Mały gagatek

Nie równa praca silnika

Post autor: medin » sob sie 19, 2006 00:03

Witam posiadam golfa 3 1900TD gdy go z rana otpalam to mi nie rowno otpali,tak zarzuciu ze dwa razy,i potem chodzi dobrze,a przy włączonym ssaniu pali bardzo równo,czyli jest ok.
Mam prosbe do kolegów w jaki sposób moge rozwiazac ten problem bo wiem ze ssanie uzywa sie tylko zimą.
Za informacie bardzo dziekuje

Awatar użytkownika
Macienty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Macienty » sob sie 19, 2006 00:05

medin pisze:Witam posiadam golfa 3 1900TD gdy go z rana otpalam to mi nie rowno otpali,tak zarzuciu ze dwa razy,i potem chodzi dobrze,a przy włączonym ssaniu pali bardzo równo,czyli jest ok.
Mam prosbe do kolegów w jaki sposób moge rozwiazac ten problem bo wiem ze ssanie uzywa sie tylko zimą.
Za informacie bardzo dziekuje
a jakie masz wolne obroty ustawione? Bo przy tych temperaturach raczej nie potrzeba wycagac przyspieszacza...

"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » sob sie 19, 2006 01:02

ja tam wyciagam przyspieszacz, zwłaszcza jak pala mi sie swiece, na rozgrzanym to prawie wogole nie uzywam bo nie ma sensu, chyba ze nie chce mi normalnie odpalic.

Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

piter13
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piter13 » sob sie 19, 2006 09:19

a ja tam wogole przyspieszacza nie wyciagam nawet w zime,tylko ze jest garazowany ,pali na dotyk,medin, a swiece wszystkie dobrze ci grzeją?moze ktoras juz kuleje i jak jest zimny to na wszystkie gary nie chodzi przez chwile i bedzie telepac.

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » sob sie 19, 2006 10:16

medin, przyczyn może być kilka np. lejący wtrysk, albo rzeczywiście świeca żarowa padła i przez chwile ten gar nie chodzi ale ja wychodzę z założenia że ssanie powino się wyciągać jak silnik jest zimny (czyli jak świeci kontrolka od świec żarowych) przecież po to jest ssanie ono ma pomóc silnikowi przy odpaleniu, a nie którzy na siłe tego nie używają nie wiem dlaczego?? albo tego się używa w zimę z kąd takie ploty?? Przecież silnika tym nie zepsujesz !!!!! a łatwiej mu będzie odpalić !!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”