Zakopcil i nie odpalil
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zakopcil i nie odpalil
Witam, ostatnio mialem z tata spore problemy z kopceniem w golfie iii variant, pojechalismy do diagnosty i wyszlo, ze jakis przewod jest nieszczelny, po wymianie kopcenie przy normalnej jezdzie ustalo, auto odzyskalo tez moc. Dzsiaiaj pojechalismy na przeglad, na koniec poprosilismy o kontrole dymu - tato docisnal do deski, auto wyplulo czarny dym i zgaslo. Przepchalismy je na parking, silnik nie odpala, jutro dzwonimy do diagnosty. Podejrzewamy, ze to cos z elektroniki, wyczytalem, ze to moze byc EGR bo wiemy, ze jest brudne, tylko czy w przypadku jego uszkodzenia/zapchania auto by nie odpalalo?
/Przepraszam za brak polskich znakow ale mam angielskiego iosa
Pisze w tym dziale bo tak naprawde sami nie wiemy do konca co jest na rzeczy
/Przepraszam za brak polskich znakow ale mam angielskiego iosa
Pisze w tym dziale bo tak naprawde sami nie wiemy do konca co jest na rzeczy
- speedi93
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH+
- Kontakt:
Re: Zakopcil i nie odpalil
Po tym jak zgasło to kręciło jakby nie miał oporów?
Wysłane z mojego ZenFone'a 2 przy użyciu Tapatalk
Wysłane z mojego ZenFone'a 2 przy użyciu Tapatalk
ALH + GTB17 + FMIC + WZM230 + 107J = 194HP 397Nm
Zakopcil i nie odpalil
kręcił lużno bez kompresji jak by?
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Zakopcil i nie odpalil
O kurde az tak sie nie znam na tym wszystkim, jutro ojca spytam bo palilem jak probowal odpalic, poza tym mam niedosluch takze nie wylapuje niektorych dzwiekow
Zakopcil i nie odpalil
Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i mówił, że to może być wina przekaźnika lub czujnika położenia wału. Macie może jeszcze jakieś pomysły? Po weekendzie mamy umówionego diagnostę.
Zakopcil i nie odpalil
Nie da się nic wywnioskować po objawach bez podpięcia auta pod skaner błędów i parametrów jego działania. Tak więc czekamy na wynik diagnozy.
Tylko proszę nie sugerujcie koledze problemów z klapą gaszącą bo takowej w tym silniku nie ma - dot. objawów z lekkim kręceniem silnika pod rozrusznikiem.
Tylko proszę nie sugerujcie koledze problemów z klapą gaszącą bo takowej w tym silniku nie ma - dot. objawów z lekkim kręceniem silnika pod rozrusznikiem.
Zakopcil i nie odpalil
Proponuję nagrać film jak brzmi silnik podczas próby uruchomienia rozrusznikiem.