dziwny dźwięk przy odpalaniu na zimnym[mk2 1.6TD]

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

dziwny dźwięk przy odpalaniu na zimnym[mk2 1.6TD]

Post autor: specWROC » śr sie 02, 2006 18:55

Rano na zimnym silniku przu odpalaniu (auto odpala na dotyk) słychać taki dziwny dzwięk jakby załączenie się jakiejś pompy czy coś nie wiem.....takie jakby odpalenie się jakiegoś mechanizmu czy coś.....mam zamiar jechać nad morze więc chcialem wyeliminować ten dźwięk....ale najpierw mam zamiar posprawdzac podstawowe rzeczy.....przeciez rano nie bede ciagnął ze sobą drugiej osoby żeby słuchała silnika;PD

dzieki za pomoc;) :pub:

ps

aha dodam jeszcze ze mam zużyty alternator...jak jest włączony silnik to go słychać....
tyle że siedząc za kierownicą ten dźwięk słychać tak po lewej w rejonie akusia a altek jest po prawej

[ Dodano: 03 Sie 2006 17:39 ]
kurde widze ze nikt nie wie co to jest....hgmmm ten dźwięk można przyrównać do kwaknięcia kaczki przez pare sek:PPP kurde ale se porównanie znalazłem:P :jezor: :jezor: :jezor:

[ Dodano: 03 Sie 2006 17:52 ]
zacząłem się tak zastanawiać czy czasem to nie będzie się powoli odzywał rozrusznik....bo jak auto jest ciepłe to tak momencik musi pokręcić żeby zaskoczyć :cool:

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » czw sie 03, 2006 18:51

specWROC, jeżeli coś słyszysz prz odpaleniu to może pora zaglądnąć do rozrusznika!! Ja miałem kiedyś taki problem, że jak go odpaliłem to przez 2 sekundy jeszcze chodził. Dałem go do mechanika rozkręcił go po oglądał nasmarował i jak ręką odjął. Powiedział, żebym przed i po zimie robił takie zabiegi. Może masz wyrobione tulejki.
Alternator też lepiej zrobić jeżeli chcesz się wybrać w dłuższą podróż bo jak walnie to daleko nie zajedziesz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » sob sie 05, 2006 07:28

rozrusznik:D trzeba go wyjąć i nasmarować...może ktoś wytłumaczyć dokładnie jak to zrobić?? :bajer:

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » ndz sie 06, 2006 08:54

specWROC, chcesz to robić sam??? Ja gdzieś będę to robi pod koniec tygodnia jak będę miał czas to porobie foty :) Może daj temat jak nasmarować rozrusznik i będziesz miał to wcześniej ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » ndz sie 06, 2006 12:37

vw_vandal pisze:specWROC, chcesz to robić sam??? Ja gdzieś będę to robi pod koniec tygodnia jak będę miał czas to porobie foty :) Może daj temat jak nasmarować rozrusznik i będziesz miał to wcześniej ;)
temat już gotowy:) :kac:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”