Pozdrawiam.
Kacper
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gdyby pierścienie nie trzymały,to przy próbie olejowej ciśnienie powinno skoczyć o ok. 30 barów lub więcej. W Twoim przypadku poprawa jest znikoma,więc śmiem twierdzić,że czapka nie trzymała ciśnienia,lub po prostu miernik można rozbić o kant doopykacper79 pisze:a po wlaniu 10ml. oleju do cylindrów zmieniło się na 24 atm
Zablokować wał na wieńcu w okienku skrzyni,metrowa rura i jedziesz z koksem.kacper79 pisze:Jak by jeszcze ktoś podpowiedział jak odkręcić tę śrubę na wale co jest pasek rozrządu (małe koło) bo za skur...... nie chce puścić, pokrętło i dwie rury po pół metra i nic
Sam uszczelniacz. Ja gdy nie mogę dziada wydłubać,biorę wkrętarkę,2 blachowkręty i wkręcam 2-3 zwoje w połowie szerokości uszczelniacza. Później obcęgami wyjmuję uszczelniacz chwytając za łby wkrętówkacper79 pisze:jak zdejmę to koło to wyciągnę uszczelniacz czy będę musiał jeszcze odkręcać ten dekiel pod rozrządem?
Pewnie tak by się dało tylko u mnie jest automat i przez dziurę w skrzyni nie widać wieńca, tylko gładkie koło zamachowe, tak że chyba ściągnę miskę i zaprę klockiem wał do bloku, a odnośnie uszczelniacza to super prosty pomysł,Michał_1977 pisze:Zablokować wał na wieńcu w okienku skrzyni,metrowa rura i jedziesz z koksem.
Heh,może dokręcasz,zamiast odkręcać?
Mam już tyle rozebrane i będę ściągał miskę więc myślę że profilaktycznie założę nowe pierścienie, a na pewno wyjmę chociaż jeden tłok i zobaczę jak to wygląda.Michał_1977 pisze:Nigdy tego nie praktykowałem i tak się teraz zastanawiam,czy blokada koła wału do ustawiania rozrządu wytrzymałaby przy odkręcaniu tej śruby![]()
http://allegro.pl/blokady-rozrzadu-grup ... 56565.html" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT:
Ewidentnie góra nie trzyma,bo cieknie jak wściekła. Po zregenerowaniu głowicy powinno być git.
Jeżeli nie zamierzasz robić dołu,zapuszczaj pierścienie naftą. Powinno to pomóc w przypadku nagaru wokół pierścieni.
Nie kupuj pierścieni Goetze. Ja też już więcej ich nie kupię,bo robią szmelc.kacper79 pisze:profilaktycznie założę nowe pierścienie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 34 gości