Nowy przekaźnik 109 zamontowany (za cienki jestem z elektryki i lutowania)i żadnej poprawy .Dla pewności wszystkie bezpieczniki zasilające silnik (w skrzynce i przy aku)wymienione -bez różnicy.Styki przy akumulatorze (takie blaszki )były trochę zaśniedziałe ,wyczyszczone papierem ściernym i jest różnica ,kontrolka świec mruga wolniej ,cyka przy pompie też wolniej oraz tak jakby zaczynał zapalać (wcześniej było kompletne zero ).Elektrozaworek na pompie wtryskowej spięty na krótko z akumulatorem i też nie zapalił.Po podpięciu vaga wypluł 18008 power suplly terminal 15: voltage too low .Po zagaszeniu silnika ( na plaku wciąż odpala bez problemu)vag wogóle się nie łączy.Więc już nie wiem co jest.
Zalazłęm temat na elektrodzie kropka w kropkę mój problem
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1617326.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czekam na odpowiedż od autora .
Czego się doszukałem to ECU i elektrozawór na pompie są zasilane poprzez przekaźnik 109,przewód z niego w pewnym miejscu wiązki się dzieli ,napięcie na elektrozaworze to pomiedzy 7v a 9v,podobnie na pinach 2 i 28 (czerwono czarne przewody)ECU,natomiast przy pracującym silniku na elektrozaworze jest ponad 13v,na ECU nie byłem w stanie zmierzyć.Napięcie na czerwono czarnym przewodzie przy wtyczce pompy wtryskowej 12,5v cały czas .Więc zakłądam że mam gdzieś uszkodzoną wiązke pomiędzy przekaźnikiem 109(na wyjściu ma cały czas 12v ponad) a elektrozaworem N109 i ECU ,tylko nie rozumiem dlaczego jak silnik na plaku odpali to pracuje noemalnie (poza tym że często Vag nie może się połączyć).Brałbym pod uwagę masy i podłączenia aku gdyby nie to że wszystkie bezpieczniki powiązane z silnikiem oraz przekaźnik 109 mają normalne napięcie 12,4v.