Z góry dziękuję za pomoc

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Coś kiepski ten "mechanik "KamilP pisze: myślałem że to wina opóźnionego kąta wtrysku, ale ten mechanik powiedział mi że bardziej trzeba pompę ustawić (tymi śrubkami z tyłu) albo zająć się przekaźnikiem.
Jedź do tOmal'aKamilP pisze:bo ciężko z mechanikiem z czujnikiem kolo mnie
Najpierw chyba nalezało by sprawdzić czy świece grzejąmaksiu654 pisze:polecil bym wymienic czujnik temperatury cieczy ktory odpowiedzialny jest za zalaczanie swiec zarowych.
Głowiczka to akurat jedyna rzecz ,o której mogę powiedzieć ze z mniejszym lub większym dymieniem ,w tym czy innym silniku ,nie ma nic wspólnegopiotrekgal pisze:mniej kopci przy agresywnej jezdzie i klepanie jest znacznie mniejsze, pewnie glowiczka w pompie w moim wypadku sie buntuje
munior pisze:Głowiczka to akurat jedyna rzecz ,o której mogę powiedzieć ze z mniejszym lub większym dymieniem ,w tym czy innym silniku ,nie ma nic wspólnegopiotrekgal pisze:mniej kopci przy agresywnej jezdzie i klepanie jest znacznie mniejsze, pewnie glowiczka w pompie w moim wypadku sie buntujeraczej kwestia ustawienia pompy i wtryskiwaczy ,jeśli już miałbym coś obstawić ...niestety to nie tdi ,gdzie można sobie w czasie jazdy podejrzeć parametry....zmniejsz sobie dawkę na pompie ,i sprawdż doładowanie...a nie niczemu nie winną głowiczkę od razu oskarżasz
bo gdyby ci padła ,to byś miał problemy z uruchomieniem silnika ...zwykle dobrze rozgrzanego....bo jedyne jej zadanie to wytworzyć ciśnienie ,a to ile i kiedy poda paliwa ,to już kwestia regulacji ,w tej pompie niestety tylko i wyłacznie mechanicznej
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 34 gości