Wv golf4 1.9 tdi ALH różnica w wystawaniu tłoków ponad kadłu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Wie ktoś może jaka może być różnica wystawaniu tłoków? zmierzyłem dzisiaj i tak: na 1- zero, na 2- 1mm poniżej płaszczyzny bloku, na 3- zero, na 4- 0,7 powyżej płaszczyzny bloku. czy to normalne czy mogą byś skrzywione korbowody?
Zapewne pokrzywione korbowody.A dlaczego sciągałeś głowice?
ściągałem bo na drugim cylindrze miałem 21 bar a na ostatnim 28 po próbie olejowej, po za tym rzucało mi olej do kolektora wydechowego na 4 cylindrze więc prawdopodobnie pierścienie lub uszczelniacze do roboty.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zdzieraj misę i wyjmuj tłoki.Korby pogięte i do wymiany razem z panewkami.Warto też przyjrzeć się jak wygląda wał po zdjęciu korbowodów,tłoki i tuleje cylindrów 

vw golf 4 1.9 tdi ALH korbowody
Witam. Potrzebuje pomocy w ustaleniu jakie korbowody pasują do tego silnika. Mam pokrzywione i potrzebuje wymienić, oznaczenie korbowodów to 028H i chciałbym wiedzieć czy pasują z innym oznaczeniem jako że znalazłem na ebay"u do 1.9 tdi ale z innymi oznaczeniami np: 038J , 038H, 038G, 045C itp. Nie pisze z jakich silników ALH czy AGR lub AHF. Może ktoś mi powiedzieć coś na ten temat?
Kolego sympatyczny,skoro nasmarowałeś 1 temat o korbach,to się go trzymaj,a nie nowy zakładasz
Michał_1977
Kolego sympatyczny,skoro nasmarowałeś 1 temat o korbach,to się go trzymaj,a nie nowy zakładasz

Michał_1977
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: