Opór sztangi turbiny 1.9 tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie mam pytanie. Jaki jest opór sztangi turbiny na wyłączonym silniku? Jestem w stanie ją wcisnąć? Pytam dlatego, że wydaje mi się że mam zapieczone kierownice i próbowałem wcisnąć sztangę pręcikiem od góry silnika, tak aby zbliżyła się do gruszki i nie da rady. Czy to objaw zapieczonej sztangi/kierownic czy może tak ma być gdyż układ jest szczelny? Proszę o pomoc. Silnik AJM.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Powinna dać się wcisnąć od góry jak naciśniesz mocno kciukiem na mechanizm sterowania kierownicami.
Tego się dowiesz jak odkręcisz gruszkę i sprawdzisz czy działa poprawnie inaczej się nie da.Rav656 pisze:y to objaw zapieczonej sztangi/kierowni
Tak jak mówiłem... Nie szło ruszyć, nawet gdy naciskałem prętem... Chyba muszę odwiedzić kanał, ale mam nadzieję że WD40 pomoże 

-
- VWGolf.pl Killer
wd-40 nie da rady ,wyjęcie/czyszczenie da
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Użytkownik
kiedyś w octavi załączyłem test sztangi w vag-u i wlazłem pod auto stukłem kluczem w sztangę (była zapieczona) po którymś razie ruszyła potrzymałem na teście przez 10 minut i się rozruszała a że była padnięta przepływka i żeby od nowa nie zapiekło podłączyłem gruszkę bezpośrednio pod vacum aby przy starcie i gaszeniu pracowało i po tygodniu nowa przepływka podłączenie wężyków i pracuje do dziś a było to 2 lata temu ,dodam że po założeniu przepływki dołożyłem również chipbox kupiony w 2000 roku za 2500 zł hehe (to były ceny) myślę że ten chipbox trzymie turbawkę w dobrej kondycji zmuszając ją do ciągłej pracy a nie PSJ
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
" onclick="window.open(this.href);return false;
filmik obserwacji
rozruszanie pomaga na jakiś - wyciągnąć gruszkę zawleczkę i próbuj
filmik obserwacji
rozruszanie pomaga na jakiś - wyciągnąć gruszkę zawleczkę i próbuj
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Vaga od kumpla skombinuje, pojadę na kanał do sąsiada i będę próbował
Może ruszy bo nie chcę rozbierać turbiny...