obrotek diesel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
obrotek diesel
witam!!mam obrotomierz od golfa III 1.9d i nie wiem jak go podlaczyc! z tylu wystaja 4 bolce (zaznaczone na zdjeciu) ktore wchodzily w plytke drukowana!wie moze ktos pod ktore podlaczyc mase plus i sygnal z alternatora?
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
kaczor4011, nie wiem czy to pomorze ale luknij tu http://vwforum.pl/pinout_jeden_wtyk.htm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
To niestety nic nie pomoże.
Zegar który pokazałeś to tylko końcówka całęgo układu elektrycznego.
W tarczy masz silnik któy tylko dostaje impulsy z płyty głównej licznika, na płycie natomiast jest układ scalony który przetwarza informację z impulsatora w skrzyni biegów.
Niestety ale operacja wsadzenia obrotomierza w płytę główną licznika bez obrotomierza jeszcez nikomu się nie udała. Konieczne są poważne ingerencję w elektroniczne układy płyty głównej, więc taniej jest kupić na Allegro licznik już z obrotomierzem niż grzebać w tym.
Zegar który pokazałeś to tylko końcówka całęgo układu elektrycznego.
W tarczy masz silnik któy tylko dostaje impulsy z płyty głównej licznika, na płycie natomiast jest układ scalony który przetwarza informację z impulsatora w skrzyni biegów.
Niestety ale operacja wsadzenia obrotomierza w płytę główną licznika bez obrotomierza jeszcez nikomu się nie udała. Konieczne są poważne ingerencję w elektroniczne układy płyty głównej, więc taniej jest kupić na Allegro licznik już z obrotomierzem niż grzebać w tym.
- kaczor4011
- kaczor4011