Witam, mam pytanie czy do golfa IV TDI AJM z podgrzewaczem wody zamiast pompy Luka-a o nr. 038145209A z oringami od strony głowicy podejdzie pompa z golfa V firmy Bosch o nr 038145209M z metalową uszczelką od strony głowicy? Która pompa i uszczelka jest lepsza?
Nikt nic nie wie?
czy podejdzie inna pompa vacum
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Spokojnie podejdzie, możesz działać. Generalnie ta pompa Boscha jest solidniej wykonana i wiele osób sobie ją chwali
po wymianie.
po wymianie.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- pilotozyrysa
- Nowicjusz
pompa na o-ringach jest dużo rzadziej spotykana. Polecam tę na metalowej uszczelce.
Sam mam pompe na gumowych oringach ,która zaczęła już puszczać delikatnie w zeszłym roku a teraz niedawno zauważyłem, że
zaczyna już porządnie sikać ale mam pomysł jak ją zreanimować. Nie zamierzam jej wymieniać skoro vacum dobrze pompuje a i z odpalaniem auta nie mam problemów ,więc nie będę się pchał w zbędne koszta.
zaczyna już porządnie sikać ale mam pomysł jak ją zreanimować. Nie zamierzam jej wymieniać skoro vacum dobrze pompuje a i z odpalaniem auta nie mam problemów ,więc nie będę się pchał w zbędne koszta.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
-
- Mały gagatek
Re: czy podejdzie inna pompa vacum
No i zrobione wszystko ładnie pasowało i miejsca przy podgrzewaczu jeszcze zostało Pompę udało mi się kupić od golfa V i wyszła mnie 250zł z przesyłką i metalową uszczelką, także chyba cena w miarę Tylko radzę po wymianie pompy, przed pierwszym odpaleniem auta odpowietrzyć układ paliwowy, bo w innym przypadku trzeba będzie trochę pokręcić rozrusznikiem.
Kolego Detektor jak planujesz naprawić pompę którą masz?
Kolego Detektor jak planujesz naprawić pompę którą masz?