Porblem z 1.9 TDI 1Z + Filmiki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie!!!
Prosze o pomoc mianowicie wczoraj po wymianie głowicy gdyż w starej rozwaliło szklanke zaworową mój Diesel zaczął dymić jak szalony . Dodam iż rozrząd został złożony poprawnie jest nowa uszczelka pod głowicą olej nie miesza sie z wodą , wody nie ubywa,auto odpala od kopa na zimnym jak i na ciepłym silniku, spaliny pieką aż w oczy . Prosze o jakieś porady od czego sie mam zabrać co sprawdzić lub co trzeba wymienić.
Poniżej dodaje dwa filmiki które może kogoś doprowadzą na jakiś trop.
FILMIK 1
FILMIK 2
Prosze o pomoc mianowicie wczoraj po wymianie głowicy gdyż w starej rozwaliło szklanke zaworową mój Diesel zaczął dymić jak szalony . Dodam iż rozrząd został złożony poprawnie jest nowa uszczelka pod głowicą olej nie miesza sie z wodą , wody nie ubywa,auto odpala od kopa na zimnym jak i na ciepłym silniku, spaliny pieką aż w oczy . Prosze o jakieś porady od czego sie mam zabrać co sprawdzić lub co trzeba wymienić.
Poniżej dodaje dwa filmiki które może kogoś doprowadzą na jakiś trop.
FILMIK 1
FILMIK 2
Jeżdzę szeroko i Nisko Jak Nakazuje PISMO
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
może turbina padła, kąt wtrysku poprawny ?
przypomniało mi się miałem taki sam przypadek ---> mechanik dobrał złą uszczelkę pod głowicą (pozatykane kanały wodne) czy do tego temperatura wysoka na zegarach ponad 90 stopni ????
przypomniało mi się miałem taki sam przypadek ---> mechanik dobrał złą uszczelkę pod głowicą (pozatykane kanały wodne) czy do tego temperatura wysoka na zegarach ponad 90 stopni ????
Własnie temperatura jest w normie . Ciacho a czy zaślepiony zawór egr może powodować takie dymienie ?? Co do kątu wtrysku tego nie wiem ponieważ nie dysponuje VAG. Turbina hmm dziwnie zaczęła świszczeć a przed wymianą głowicy nawet jej slychąc nie było .
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
sam robiłeś remont czy mechanior ci coś grzebał może turbinę podmienił - różne wersje już słyszałem. Przedtem egr też był zaślepiony ???
głowice sprawdzałeś na szczelnosc
głowice sprawdzałeś na szczelnosc
Głowice wymieniałem sam. Egr zaślepiłem przy składaniu wszystkiego w kupe. Szczelność głowicy sprawdzona w profesjonalnym warsztacie Polok w Gliwicach.
Tak jest identyczna, no i kupowana w BOSCHU a tam raczej ludzie są kumaci 

Temat do zamkniecia auto zostało wystawione na sell ponieważ wróciłem z nowym nabytkiem i te jest mi zbędne . Dziekuje ciacho za podpowiedzi Pozdrawiam.