Głowica regenerowana 1.9 TD AAZ.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Mam do was pytanie ponieważ mam dylemat czy kupienie regenerowanej głowicy jak np. ta http://allegro.pl/glowica-vw-1-9-d-td-i3059828290.html lub ta http://allegro.pl/vw-1-9d-td-glowica-si ... 74304.html ma jaki kolwiek sens? Czy ktoś z was jeździ na takiej? Czy lepiej poszukać używki w dobrym stanie i ja splanować itd?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tą pierwszą opłaca się łyknąć,tym bardziej,że jest kompletna z wałkiem i popychaczami.
Kupisz używkę niewiadomego pochodzenia i co? Samo planowanie powierzchni nie zawsze przynosi oczekiwany rezultat.
Kupisz używkę niewiadomego pochodzenia i co? Samo planowanie powierzchni nie zawsze przynosi oczekiwany rezultat.
-
- Ma gadane
Re: Głowica regenerowana 1.9 TD AAZ.
Michał_1977 pisze:Tą pierwszą opłaca się łyknąć,tym bardziej,że jest kompletna z wałkiem i popychaczami.
Tylko boje się tego że może była mocno popękana i jakoś ja pospawali i wygląda ładnie a za jakiś czas będzie du...Dodam że głowica ma być do 1.6 TD i będzie na pewno kręcone sporo z tego zestawu.Ale z drugiej strony tak jak Ty piszesz kupie używkę mniej więcej za podobną kasę i może być totalny szrot.Wiec chyba bardziej jestem za regenerowana.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Marcin mk1 pisze: kupie używkę mniej więcej za podobną kasę i może być totalny szrot.Wiec chyba bardziej jestem za regenerowana.
Przyjmijmy że ten kto wystawia te głowice zna się na rzeczy i bubla nie sprzedaje, jest sprawdzona na szczelność i dodatkowo kompletna, zadzwoń i zapytaj się jak z gwarancją na nią.
Ja bym ją łyknął no chyba że masz więcej kasy i kupisz używkę i zlecisz jej przegląd i regeneracje tylko że może wyjść sporo powyżej 650
Zdrówką życze
Ja bym ją łyknął no chyba że masz więcej kasy i kupisz używkę i zlecisz jej przegląd i regeneracje tylko że może wyjść sporo powyżej 650
Zdrówką życze
-
- Ma gadane
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
Przerabiałem ten temat na pewno bardzo ważne jest w głowicy w którym miejscu była spawana,nie wszędzie w głowicy ten spaw zda egzamin.Zakładałem regenerowaną, widziałem w którym miejscu była spawana.Tobie też radzę znać jej historię,jak się da. Powodzenia
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
-
- Ma gadane
Re: Głowica regenerowana 1.9 TD AAZ.
No własnie jak się da.To jest najgorsze.Wezmę regenerowaną zobaczymy jak to będzie oby trafiła na jakąś dobrą.areczek0000000 pisze:Przerabiałem ten temat na pewno bardzo ważne jest w głowicy w którym miejscu była spawana,nie wszędzie w głowicy ten spaw zda egzamin.Zakładałem regenerowaną, widziałem w którym miejscu była spawana.Tobie też radzę znać jej historię,jak się da. Powodzenia
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ja mam regenerowaną i jeździ. jak dobry zakład robił to nie ma się czego obawiać. problem polega na tym, że takich zakładów ze świecą szukać i kaszanę odpierniczają dziady. sam musiałem po nich poprawiać kilka rzeczy: gwint, montaż uszczelniacza itd.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Oczywiście,że tak.souler pisze:ja mam regenerowaną i jeździ. jak dobry zakład robił to nie ma się czego obawiać.
Ciekawe która głowica od dnia produkcji,wytrzymałaby do dzisiaj w stanie idealnym? Inaczej-kto taką głowicę,bez regeneracji założyłby na silnik?
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
I ja jezdze na regenerowanej, swoja wysylalem do regeneracji a byla popekana tu i ówdzie, i trzyma sie poki co jak powinna, kolega taka sama zamowil u tych samych ludzi i dopiero dociera wraz z calym silnikiem i wszystko gra. Moge dac namiar. Kolega w cenie ok 650 dostal kompletna, nawet z pokrywa zaworow, swiecami, wtryskami, walkiem etc etc.