mam pytanie odnośnie turbo vnt15 ,mianowicie czy da rade przełożyć część zimna z silnika AHF do AFN w passacie B5?Robił ktoś taką operacje??
Dzięki z góry

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
EMP-TURBO pisze:ale co chcesz konkretnie przekłądać ?
no niestety to się nie uda w tym wypadku , korpusy w tych obu turbosprężarkach mają sterowanie geometrią po innej stronie .AHF ma po lewej stronie cięgno od geometrii ,a AFN po prawej stronie . Druga sprawa to taka ,że w turbosprężarkach 1,9 TDI 110/115 KM występowały dwa rodzaje zmiennych geometrii i wtedy tez powstaje problem .Krzylu pisze:EMP-TURBO pisze:ale co chcesz konkretnie przekłądać ?
Muszle/część zimną/sprężarkę bez kierownic/przednią część turbiny
no nie wiem jak jaśniej to napisać niż wyżej w temacie.
Chodzi o to czy nie ma przeciwwskazań do takiej operacji,turbo w AFN jest dzielone a w AHF razem z kolektorem ,silniki są inaczej ułożone,gruszka chyba jest inaczej skierowana ale tego nie jestem pewien i czy to wszystko nie przeszkadza w przełożeniu tylko części zimnej ze sprężarki
Strona zimna ,jesli masz na myśli sam kompresor i ślimak aluminiowy w AFN z B4 (numer Garrett 454161-) była taka sama jak jak w AFN w B5 (numer Garrett 454158-) ,ale inne one sa od AFN w B5 (numer Garrett 454231-) .Krzylu pisze:Kolejne pytanie czy vnt15 z passata B4 AFN będzie pasowała część zimna do passata B5 AFN??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości