witam.
Od jakiegoś czasu zauważyłem w swoim aucie dziwny dla mnie problem. Mianowicie, po przejechaniu się za miastem z prędkością powyżej 110 km/h i wiechaniu po tym w miasto, auto ma wyczuwalnie więcej mocy i bardzo ostre hamulce. Ale po jeździe w mieście hamulce są bardziej "miękkie" a przyspieszenie jest, ale spokojniejsze. Po trasie, gdy hamulce są bardziej ostre autko normalnie ciągnie aż miło, mam wrażenie, że wtedy pedał gazu jest jakby twardszy i o niebo lepiej reaguje na naciskanie.
Dodam, że po zdjeciu wężyka z gruszki turbiny podciśnienie jakieś jest, sztanga płynnie idzie do góry po ponownym wsadzeniu go na miejsce. Turbina słychać, że pracuje, nie ma luzów itp.dziej klekocze.
Mam też wrażenie, że gdy jest moc po trasie, silnik tak jakby bardziej twardo chodzi, bar
Silnik to 1.9 tdi AFN 110km
AFN - po trasie lepsze hamulce i przyspieszenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hamulce to servo. a moc to podcisnienia. na miescie nie zamulaj auta to bedzie dobrze. vnt nie lubia jazdy do 2 tys 

http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: AFN - po trasie lepsze hamulce i przyspieszenie
hehe, tak jakbyś zgadł....po mieście właśnie do 2 tyś. obr. jeźdżeBolekrsko pisze:vnt nie lubia jazdy do 2 tys

- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
A to niby czemuBolekrsko pisze: vnt nie lubia jazdy do 2 tys![]()

A jak inaczej jeździć po "prawdziwym" mieście - jak przepisy i ruch na drodze takie poruszanie się wymuszajągooffer pisze:hehe, tak jakbyś zgadł....po mieście właśnie do 2 tyś. obr. jeźdże

Sprawdź połączenia z pompą vacum i IC czy nie jest zabity brudem z drogi.
Zrób diagnozę vag - sprawdź kąt wtrysku i jego regulacje podczas pracy silnika - w logu dynamicznym i bs.gooffer pisze:silnik tak jakby bardziej twardo chodzi,