chlodzenie silnika golf 3 1.9td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
mam wielki problem z chłodzeniem ma golf 3 1.9td
problem wygląda tak jeżdżę 60 km do roboty co dziennie i ostatnio zaczął włączać wentylator pomyślałem ze to termostat wiec kopiłem nowy i wymieniłem dalej wlaczal się wentylator wymieniłem czujnik od wentylatora ale dalej się włączał nowa pompa wody i nowa chłodnicą tez nie pomogły nowy termostat sprawdzilem otwiera cie a i waz u gury jest goracy a na dole zimny i chlodnica tez zimna a na wskazniku tem jest ok 90 stopni
pomocy co to moze byc nie mam pojecia
mam wielki problem z chłodzeniem ma golf 3 1.9td
problem wygląda tak jeżdżę 60 km do roboty co dziennie i ostatnio zaczął włączać wentylator pomyślałem ze to termostat wiec kopiłem nowy i wymieniłem dalej wlaczal się wentylator wymieniłem czujnik od wentylatora ale dalej się włączał nowa pompa wody i nowa chłodnicą tez nie pomogły nowy termostat sprawdzilem otwiera cie a i waz u gury jest goracy a na dole zimny i chlodnica tez zimna a na wskazniku tem jest ok 90 stopni
pomocy co to moze byc nie mam pojecia
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czy przy gorącym silniku węże od chłodnicy są twarde, czy da sie je ścisnąć bez wysiłku?
Re: chlodzenie silnika golf 3 1.9td
Węże są trochę sztywne na dole jak i na górze a jak odkręcę korek to już są luźne
Czujnik do bani, jak chłodnica zimna to termostat trzyma i wentylator nie ma prawa się załaczyć
Jaki masz ten czujnik,topran czy hans pries?
Jaki masz ten czujnik,topran czy hans pries?
nie wiem jaki ale kupilem nowy a czujnik krury wlaczato jest w chlodnicy czy na srodku weza gornego ktory idzie od glowicy do chlodnicy
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
3 grube przewody : czerwony, czerwono biały i czerwono czarny ( ? )kisiel19 pisze:jest w chlodnicy
już wiem co było ktos kiedys zamontowal czujnik 3 na wężu górnym i to przez niego wlaczal sie wentylator
teraz go odłączyłem i wszystko dziala jak trzeba
dzieki za pomoc
teraz go odłączyłem i wszystko dziala jak trzeba
dzieki za pomoc