Golf IV tdi ahf
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV tdi ahf
Mam problem dziś po przejechaniu kilku kilometrów zgasiłem Auto i już nie mogłem go odpalić
a dokładnie rozrusznik na początku załapuje i sinik łapie prawie zapala trwa to około 1s i następuje taki dzwięk
jakby będiks przestał łapać ale nie do końca ponieważ jak zaglądnołem na pasek rozrządu to się kreci.
Z góry dzięki
a dokładnie rozrusznik na początku załapuje i sinik łapie prawie zapala trwa to około 1s i następuje taki dzwięk
jakby będiks przestał łapać ale nie do końca ponieważ jak zaglądnołem na pasek rozrządu to się kreci.
Z góry dzięki
Golf IV tdi ahf
ale wydaje mi się że chyba jeśli bendiks by się kończył to by zakręcił przez tą 1 s i rozłączył
i było by słychać tylko sam jęk rozrusznika a tak nie jest
i było by słychać tylko sam jęk rozrusznika a tak nie jest
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf IV tdi ahf
bendyks przerwie to elektro magnez cofa sie
chyba że ciężko ci kręci i tak sie dzieje to wyjmij rozrusznik jak szczotki są ok to wymień Bendyks
chyba że ciężko ci kręci i tak sie dzieje to wyjmij rozrusznik jak szczotki są ok to wymień Bendyks
Golf IV tdi ahf
właśnie że ciezko nie kręci tylko z początku za kreci normalnie i silnik łapie a za chwile jest taki dziwny dzwięk rozrusznika jakby
bendyks się rozlaczył ale silnikem kręci nadal ale już silnik nie łapie
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf IV tdi ahf
asdr
to co napisałeś to są dwie sprzeczne rzeczy jak będyks rozłączy to juz nie kręci silnikiem.
z tego co piszesz to wynika że będyks ci przerywa i kręci silnik z przerwami tzn bendyks do wymiany.
a po przekręceniu silnik nie zapala?
to co napisałeś to są dwie sprzeczne rzeczy jak będyks rozłączy to juz nie kręci silnikiem.
z tego co piszesz to wynika że będyks ci przerywa i kręci silnik z przerwami tzn bendyks do wymiany.
a po przekręceniu silnik nie zapala?
Golf IV tdi ahf
nie pisałem że bendiks się rozłączył tylko rozrusznik wydaje taki dzwięk jakby się rozłoczył ale kręci i nie chce odpalić
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf IV tdi ahf
cytat> bendyks się rozlaczył ale silnikem kręci nadal
to jak wydaje taki dźwięk to raczej nic innego w nim nie wydaje takiego wdzięku jak przerywający bendiks,
bendiks zaczyna przerywać i nie może dać pełnych obrotów na silnik i tu jest problem z odpaleniem wg mnie.
to jak wydaje taki dźwięk to raczej nic innego w nim nie wydaje takiego wdzięku jak przerywający bendiks,
bendiks zaczyna przerywać i nie może dać pełnych obrotów na silnik i tu jest problem z odpaleniem wg mnie.