Wskazania w grupie 18 czy to normalne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Dziś sprawdzałem ciśnienie oleju w moim tdi pd atj z racji postukiwania na ciepłym silniku (osobny temat)
auto miałem podłączone pod vaga podczas pomiaru aby sprawdzać dokładnie temperaturę silnika
podczas sprawdzania grup 13,23,18 zauważyłem że w grupie 18 po przekroczeniu ok 2000 dbr wyskakują cyfry 4.0
z tego co wyczytałem inna liczba niż 0.0 wskazuje na nieodpowiednią prace pompek czyli co mam cos nie tak z pompwtryskami ?
? auto chodzi normalnie
prosze o pomoc
Dziś sprawdzałem ciśnienie oleju w moim tdi pd atj z racji postukiwania na ciepłym silniku (osobny temat)
auto miałem podłączone pod vaga podczas pomiaru aby sprawdzać dokładnie temperaturę silnika
podczas sprawdzania grup 13,23,18 zauważyłem że w grupie 18 po przekroczeniu ok 2000 dbr wyskakują cyfry 4.0
z tego co wyczytałem inna liczba niż 0.0 wskazuje na nieodpowiednią prace pompek czyli co mam cos nie tak z pompwtryskami ?
? auto chodzi normalnie
prosze o pomoc
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
na wszystkich pompkach wyskakuje 4 ? dzieje się to podczas dodawania gazu, czy puszczania ?
Re: Wskazania w grupie 18 czy to normalne
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
jak dobrze pamiętam 4 oznacza odcięcie paliwa, brak paliwa ... powinno być to widoczne właśnie przy schodzeniu z obrotów/ hamowaniu silnikiem
hmm u mnie jest przy wzroście obrotów na postoju , wyczytałem że kazda inna cyfra niż zero na wolnych obrotach oznacza problem z pompkami
wiec chyba nie mam się co martwić bipy i wskazania w gr 13 też są w normie
wiec chyba nie mam się co martwić bipy i wskazania w gr 13 też są w normie
Nie oznacza problemu z pompkami, tylko różny ich stan. 004 oznacza albo małą ilość podawanego paliwa, albo odcięcie paliwa przy hamowaniu silnikiem/schodzeniu z obrotów.
Zrób dynamiczny 018 i będziesz wiedział co pokazuje pod obciążeniem
Zrób dynamiczny 018 i będziesz wiedział co pokazuje pod obciążeniem
ok zrobię w przyszłym tygodniu bo dziś już nie mam jak i dam znać
logów nie robiłem bo nie mam z kim ale zauwazyłem że podczas jazdy po mieście kiedy auto jest w ruchu wynik 4.0 pojawia się tylko przy dojeżdzaniu do świateł lub hamowaniu silnikiem