Witam.
Borykam się z takim otóż problemem, że samochód normalnie zapali, przejadę ok 2-3 km i przy dojeździe do ronda, skrzyżowania gdy wciskam sprzęgło spada na wolne obroty i gaśnie... Potem ciężko go zapalić. Zauważyłem, że dzieje sie tak gdy jest zimniej na dworze. Okazało sie że to wtryski. Wszystkie były w regeneracji przejechałem ok 1000km i znów to samo się dzieje;/ lecz już nie tak czesto. Byłem u mechanika pod komputerem wszystko czysto jedynie był błąd immobilisera który skasował... i wtryski chodzą idealnie jak nowe. Powiedział, że to może być wina wiązki - gdy sie nagrzeje materiał sie rozszerzy i jest dobrze. Ale nie pali mnie załpłacic 250zl bez pewności że jest to wiązka. Może ktoś miał podobny problem????
1.9 TDI AJM gaśnie po jakims czasie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
1.9 TDI AJM gaśnie po jakims czasie
Ten problem wskazuje na zapowietrzenie układu paliwowego Zadam Ci dziwne pytanie ale skand wiesz ze wtryski są dobre i czy były wymieniane bo mi to wygląda na nieszczelność oringow na wtryskach ewentualnie głowica