Wymiana filtra przeciwpyłkowego- problem z podszybiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Musze wymienić filtr przeciwpyłkowy. Kupiłem Filtrona. Podczas jazdy parują mi szyby i słabo działa dmuchawa. Zauważyłem też grzyb w okolicach podszybia. Mam problem z podszybiem właśnie aby je zdjąć- tam są takie plastikowe śrubki i nie mogę niektórych wykręcić. Nie chcę uszkodzić gwintu... Jak to sprawnie zrobić? Bedę musiał kupić preparat do odgrzybiania. Co polecacie?
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Niektóre to śrubki a niektóre to bodajże zatrzaski, więc musisz z wyczuciem wyciągnąć, a jesli zrobisz to bez wyczucia to część zamienna po złotówce czy po 2 

Re: Wymiana filtra przeciwpyłkowego- problem z podszybiem
Takie jakby śrubki na śrubokręt gwiazdkowy....Je się wyciąga czy wykręca?Quintus pisze:Niektóre to śrubki a niektóre to bodajże zatrzaski, więc musisz z wyczuciem wyciągnąć, a jesli zrobisz to bez wyczucia to część zamienna po złotówce czy po 2
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Nie wiem jak ci wyjaśnić ale zadna filozofia.
cześć jest takich.
inne z taką siedzącą końcówką i po wykreceniu części śrubki wyłazi razem z tą dupką 

Tylko się wykręcić nie chce....Niektórzy mówią że Golf III to prosta konstrukcja- ja się z tym nie zgodzę.