Lokalizacja wycieku plynu chlodniczego golf mk2 UV

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czarnyblack
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: czarnyblack » śr wrz 21, 2011 22:01

Jak zlokalizowac ubytek plynu chlodzacego? Masla nie mam pod korkiem oleju, mam natomiast maslo w zbiorniczku wyrownawczym, ale mam nadzieje ze to chlodniczka oleju. Kumpel mi mowil, ze czytal kiedys o dodawaniu czegos do plynu chlodzacego i szukanie wycieku zarowka UV. Czego trzeba dodac i czy to dobry sposob? Samochod golf mk2 1.6 td

Awatar użytkownika
czarnyblack
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: czarnyblack » czw wrz 22, 2011 10:00

Dobra w sumie po dzisiejszej jezdzie jest tak mokro, ze szok doleje chyba wody destylowanej, bo szkoda mi borygo po silniku rozlewac i sprawdze gdzie jest przeciek. Chyba nic sie nie stanie?

Wody juz dolalem, ale odpalilem silnik i nie cieknie. Nie chcialo mi sie czekac az sie zagrzeje, bo rozumiem ze dopiero wtedy cisnienie bedzie wieksze i zacznie siurac? Jutro bede mial wiecej czasu to postaram sie to zdiagnozowac. Zdalnie to pewnie nie mozecie powiedziec na ktory waz zwrocic uwage? Mokro bylo jak patrzec od przodu po lewej stronie na dole, i nieznacznie na to wygluszenie maski siurnelo. Moze jest jakis newralgiczny punkt, ktory czesto jest przyczyna wycieku plynu w tamtym miejscu? Jak ktos cos moze podpowiedziec to chetnie wyslucham, jak nie to i tak jutro bede sie bral za to.

Baryla
...
...
Kontakt:

Post autor: Baryla » czw wrz 22, 2011 20:05

po lewej patrząc od przodu czyli po prawej stronie do pasażera? Jeżeli tak to sprawdź pompę wody

Awatar użytkownika
czarnyblack
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: czarnyblack » czw wrz 22, 2011 21:48

Dokladnie. Pompa wody byla wymieniana razem z podstawa, jakos miesiac temu i mam nadzieje ze to nie ona, bo sie troche zalamie... No ale jutro mam nadzieje, ze wezme sie za to.

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt wrz 23, 2011 06:45

Słabym punktem jest taki krótki,zwężający się wąż między pompą,a chłodnicą oleju.
czarnyblack pisze:Pompa wody byla wymieniana razem z podstawa, jakos miesiac temu
Być może został uszkodzony któryś wąż przy niej np.poprzez za mocne skręcenie opaską,albo przy zsuwaniu jakimś śrubokrętem... :bajer:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
czarnyblack
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: czarnyblack » pt wrz 23, 2011 16:41

Otóż znalazłem dzisiaj przeciek i to jest ten wąż uwieczniony na foto, w miejscu plamy jest dziurka.

http://imageshack.us/photo/my-images/98 ... 62832.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jak on wygląda w całości? Da się to jakoś dosztukować czy mam lecieć na szrot ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”