szarpie podczas przyspieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam mam passata b 4 19tdi 90km szarpie mi podczas prypieszania ..wymieniem juz filtr aliwa i bez zmian..rozmawialem ze znajomym mechaniku i mowil cos o wtrysku sterujacym.. chcial bym zaciagnac waszejfachowej porady..z gory dzieki..
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Akurat sterujacy to ostatnia rzecz jaką bym sprawdził ,pierwsza to doladowanie (a raczej jego nadmiar )i nie wiem jakiego typu jest to szarpanie ,bo nie napisałeś ,ale brudny nastawnik też to powoduje ...sterujacy powoduje krótkie ok.1 sek szarpnięcia w wyższym przedziale obrotów ,najczęsciej powyżej 2,5 tys obr ,brudny nastawnik "delirkę " w zakresie 1,8 -2,2 tys najcześciej od trzeciego biegu ... wystarczy wsiąść i się przejechać ,mechanik jak nie rozpozna co to, to żaden z niego mechanikGlosna Cisza pisze:witam mam passata b 4 19tdi 90km szarpie mi podczas prypieszania ..wymieniem juz filtr aliwa i bez zmian..rozmawialem ze znajomym mechaniku i mowil cos o wtrysku sterujacym.. chcial bym zaciagnac waszejfachowej porady..z gory dzieki..

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Nowicjusz
sorka za dluga nie obecnosc problemy z tp :\..przerywa powyrzej 3 biegu..powyzej 2.5 tysia. mogl bys mi powiedziec gdzie znajduje sie ten nastawnik "delirka" i jak mnijwiecej wyglada?i czy moge wyczyscic to we wlasnym zakresie?