Witam,
Na poczatku prosze o nie krytykowanie jesli to glupie pytanie itd.
Czy moze mi ktos wyjaśnic co robi koles na filmiku w 6:38? I w jakim celu? " onclick="window.open(this.href);return false;
jointone pisze:Czy moze mi ktos wyjaśnic co robi koles na filmiku
jointone,Co to za koleś jak go zwiesz ??? [ma tajemnice przed tobą] ??? sprawdza sobie uszczelnienie drożność i prawidłowe dzialanie zaworka przelewowego . On potrafi wewnątrz się rozlecieć . Wtedy zaworek nie spełnia swojej roli i moze powodować zakłócenia w dopływie paliwa i pracy silnika. Czyli te pęcherze na przewodzie dopływu itp.. Są tematy o nim poszukaj jak Cię bardziej interesuje jego budowa
jointone pisze:Czyli jak go wykrece i bedzie wysuniety wiecej niz na tym filmie to jest uszkodzony? I można go próbowac wcisnac na sile?
Nie uszkodzony jak będzie wysuniety i go na siłę wciśniesz [co to za sila ] lub popukać jak on to robił śrubokrętem powraca w to samo miejsce . Jak jest zwalony to pęknięta sprężynka lub tulejka i od razu widać że nie trzyma Pamiętaj byś nie uszkodził tego oringa są na nim 2sztki.. ; oring to uszczelniacz] Bo czasami lepiej łapy trzymać wiesz gdzie?? jak sobie narobić kłopotów , sklepy zamknięte samochód sie zapowietrza no i problem mamy na własne życzenie
Ostatnio zmieniony ndz sie 07, 2011 08:12 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoko to nie ruszam.
Musze sprawdzic ten wkład w baku bo bomble ida w przewodach.
Zmienie oring i zobaczymy. Ktoś wie jaki ma rozmiar ? Bo wypadało by kupic przed rozebraniem.
U mnie też idą już kilka miesiecy i nie mam natchnienia by się za to zabrać wpierw zacznij od podgrzewacza ,czyli tego zaworka na filtrze i na odstojniku pod filtrem tam też są oringi i w większości to ich nieszczelność jest tego przyczyną http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... +paliwa+vw" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzieki ale juz wymienilem go na nowy. Po podlaczeniu przezroczystego przewodu przed filtr widac babelki a po wylaczeniu w przewodzie zasilajacym zostaje babel 2 cm.
Wiec obstawiam ten wklad, ciekawe czy sie go naprawi ;|
ADSTING pisze:Gdzie w MkIII jest zaworek zwrotny paliwowy.
Wpierw należy prawidlowo opisać profil jaki silnik kod itp. Tak jak to mają inni np. ja A następnie pytać z resztą w goglach znajdziesz przekroje pomp itp..
W tym silniku jak sie nie mylę [poprawić ] jest w tej śrubie na zasilaniu pompy . Czyli taki śrubo -zawór w środku tej śruby taka kuleczka plastikowa lata.. Widać ją przez ten otwór w śrubie jak sie ją wykręci
Ostatnio zmieniony pn sie 01, 2011 19:03 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Podaję wymiary oringa ktory znajduje sie we wkladzie baku: siedzi tam 10x2, ale ja zastosowalem 10x2,2 bedzie lepiej przylegac, od gory sciska go sprezyna.