?

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
evolution pisze:co za oszolom zmienia biegi przy 2300... krec go do 3500 i sie sam naprawi
guziolek pisze: evolution napisał(a):co za oszolom zmienia biegi przy 2300... krec go do 3500 i sie sam naprawi
![]()
Aż jutro sprawdzę do ilu mi spadną obroty po zmianie przy 2300 pewnie niemal do wolnych
Do 5 minut jazdy i mam 70 stopni, a przy tej temperaturze już raczej krzywdy mu nie zrobię jak obroty skoczą na kilka sekund, kolejne kilka i jest 90, no ale jak lepiej komuś zmieniać przy 2300, bo wtedy mniej spali, to niech tam się tak wozija4rqu pisze:guziolek pisze: evolution napisał(a):co za oszolom zmienia biegi przy 2300... krec go do 3500 i sie sam naprawi
![]()
Aż jutro sprawdzę do ilu mi spadną obroty po zmianie przy 2300 pewnie niemal do wolnych
Tak, zwłaszcza jak zimny silnik odpalicie to ruszanie do 3500 jest jak najbardziej zdrowe dla silnika
guziolek pisze:no ale jak lepiej komuś zmieniać przy 2300, bo wtedy mniej spali, to niech tam się tak wozi
Dzięki za informacje jedyną w tym poscie normalną sprawdze to i dam znaćMk3GeorgeMk3 pisze:Witam , znajomy miał tak w Seacie Leonie , winny temu był jakiś elektrozawór kolektora ssącego bodajże.
Wykazało to podłączenie pod VAGa ,
Sprawdzałem wczoraj specjalnie,z trójki na czwórkę spadły do 1900guziolek pisze:Aż jutro sprawdzę do ilu mi spadną obroty po zmianie przy 2300 pewnie niemal do wolnych
Chyba gdy zmienia się biegi przy tak niskich obrotach to świadczy że właścicielowi zależy na ekonomiczności ...evolution pisze:co za oszolom zmienia biegi przy 2300... krec go do 3500 i sie sam naprawi
Bo obroty po z mianie z 1 na 2 spadają niemal do jałowych(zakładając, że kręcisz w okolice 2300), trzeba machać szybciej lewarkiemKrólJulian722 pisze: Wie ktoś dlaczego tak się dzieje
Na jedynce ruszam z wolnych obrotów lekko dodając gazu,nie widzę powodu żeby gazować auto w miejscu i ruszać po osiągnięciu nie wiem,choćby nawet tych dwóch tysięcy obrotówevolution pisze:bongo, zrob to na jedynce i dwojce:)
To raczej trudne do wykonania,przynajmniej w mieście,bo na dwójce przy 3500 jest 60km/h, na trójce prawie setka,a czwórka to coś koło 140 z tego co pamiętamevolution pisze:co za oszolom zmienia biegi przy 2300... krec go do 3500
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 51 gości