Wysokie spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie spalanie
Na wstępie witam wszystkich użytkowników tego forum,gdyż jestem dopiero nowym na nim.Ale do rzeczy: trzy tygodnie temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Golf-a III trzy drzwiowego GT w wersji "Special" ,rok 1996. Silnik: 1.9 TDI 1z 90KM, przebieg podczas zakupu wynosił 288k km-nie działał licznik,lecz winny okazał się przewód sterujący impulsatora-teraz działa jak należy. Silnik wcale nie kopci-przy odpalaniu, redukcji oraz dodawania gazu,jest dynamiczny.Natomiast wskaźnik paliwa za szybko się obniża i MFA pokazuje spalanie w trybie miejskim 8.6l natomiast na trasie 7.4l, gdy silnik jest na luzie i obroty są jałowe oraz podczas jazdy i hamowaniem silnikiem te wartości nie ulegają zmianie dodam tylko,ze filtry zostały wymienione,przecieków nie widać.Tylko zaobserwowałem,ze blok silnika jest bardzo spocony olejem od rury odmy,która wchodzi do bloku-w najbliższym czasie zostanieto usunięte.Co może być przyczyna? z góry dziękuję i pozdrawiam.
Wysokie spalanie
Ponieważ MFA pokazuje temperaturę oleju i w tym przypadku wynosiła ona około 82 stopnie
Wysokie spalanie
podjedź na vag, sprawdź dawkę paliwa, wskazania czujników temp. korekcje na wtryskach