Pompa wody i koło pasowe golf mk2 1.6 td sb

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
czarnyblack
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: czarnyblack » ndz cze 05, 2011 13:09

Witam.

Dalem kumplowi mechanikowi do wymiany rozrzad i gdy zabral sie za robote zauwazyl, ze pompa wody jest tak jakby nie od tego modelu. Jest za bardzo wysunieta, przez co koło pasowe jest za bardzo wysuniete. Dokladnie nie potrafie tego wytlumaczyc, bo znawca nie jestem, ale dzwonil do ASO i niby jakos to przerabiaja, jakos dwa paski tam sie robi? Wiedza ze dzwoni, ale nie wiedza w ktorym kosciele i teraz golf stoi i kumpel nie wie czy skladac mi to tak jak jest czy cos kombinowac. Juz rok czasu jezdzilo to tak i niby nic sie nie dzialo. Moze wy cos podpowiecie. Podobno jest to czesty problem wlasnie w tych silnikach i jakis jest sposob na obejscie tego. Kolo pasowe jest juz do wymiany, bo ciezko sie obraca i szumi i ponoc trudno je dostac, tak samo jak ta pompe pod wymiar.

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz cze 05, 2011 15:38

Też miałem problem z tym podwójnym kołem pasowym p.wodnej...Kilka razy mi się rozsypywało,to reanimowałem go za każdym razem.W końcu przełożyłem pojedyncze koło od SB-ka z Passata B3,a na pompę wspomy założyłem krótszy pasek :bigok:
Tak to teraz wygląda :bajer:
Obrazek

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
czarnyblack
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: czarnyblack » ndz cze 05, 2011 16:29

Dzieki za info. Wlasnie o to chodzilo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”