zawór n108 mk3 1z 90KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zawór n108 mk3 1z 90KM
Witam wszystkich!
Mam problem z zaworem n108, a mianowicie jest błąd WTRYSK - ZAWÓR STARTOWY N018 PRZERWA DO ZWARCIE DO MASY. Sprawdziłem miernikiem na kostce przy wyłaczonym zapłonie nie ma napięcia wogóle, przy włączonym jest napiecie, ale tylko pomiędzy środkowym pinem a masą bezpośrednio od akumulatora (12v), być może bezpiecznik, ale nie mam pojęcia który to jest. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny.
Mam problem z zaworem n108, a mianowicie jest błąd WTRYSK - ZAWÓR STARTOWY N018 PRZERWA DO ZWARCIE DO MASY. Sprawdziłem miernikiem na kostce przy wyłaczonym zapłonie nie ma napięcia wogóle, przy włączonym jest napiecie, ale tylko pomiędzy środkowym pinem a masą bezpośrednio od akumulatora (12v), być może bezpiecznik, ale nie mam pojęcia który to jest. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny.
zawór n108 mk3 1z 90KM
sprawdzałem, jest dobrze. Jakie powinno byc tam napięcie? nie jestem pewien który to + a który - i czy jest jakis bezpiecznik do tego zaworu?
zawór n108 mk3 1z 90KM
sprawdź rezystancję zaworu, pomiędzy pinami wtyczki, ma ona wynosić 10-20ohm
jeśli będzie taka wartość , to sprawdzaj kabelkologię, od ECU po n108 ... pin na wyjściu ECU 51, możesz miernikiem sprawdzić ciągłość przewodu
jeśli będzie taka wartość , to sprawdzaj kabelkologię, od ECU po n108 ... pin na wyjściu ECU 51, możesz miernikiem sprawdzić ciągłość przewodu
zawór n108 mk3 1z 90KM
jest ok 16ohm, sprawdze teraz kabelkologie, od pinu ecu 51 do którego pinu? środkowego czy dolnego przy pompie? a drugi pin gdzie ma iść? przecierz jakiś obieg musi być
zawór n108 mk3 1z 90KM
sprawdziłem i OBA przewody idzią do ecu ale do pinu 49. ale, że oba kabelki do tego samego pinu??
zawór n108 mk3 1z 90KM
I gotowe
były 2 kabelki pomylone i zamiast wychodzić na 51 pin ecu wychodził na 49, od razu widać różnice, już nie klekocze jak traktor. Podziękowania dla damcio151