zwiększające sie obroty silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam takie problem podejrzewam że wina to sprzegła ale pewny nie jestem i czy musze je juz wymieniac ani ile mu jeszcze czasu zostało. Problem jest taki czasem jak przyśpieszam obroty silnika mi sie nienaturalnie zwiekszą o jakies 2-5 tys obrotów , co nie ma odzwierciedlenia w przyłożenia prędkości tak jak bym sprzęgło miał lekko wcisnięte. Prosze o jakieś opinie osób co wiedza co jest grane.
Dzięki
Dzięki
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Upalone sprzęgło zamiast przenosić moment obrotowy na koła ślizga się, konieczna wymiana na nowy zestaw bo teraz cały czas będzie się ślizgało.
Re: zwiększające sie obroty silnika
tak wiec dobrze niestety myślałem...
Jaki może być koszt nowego sprzęgła w takim razie z robocizna? bo raczej w domu trudno było by to laikowi zrobic:)
Jaki może być koszt nowego sprzęgła w takim razie z robocizna? bo raczej w domu trudno było by to laikowi zrobic:)
- italiano_83
- V.I.P.
Poszukaj na allegro ile kosztuje zestaw sprzęgła tarcza,docisk łożysko, komplet z kołem zamachowym to koszt 1200zł,a tarcza, docisk, łożysko pewnie trochę taniej. Wymiana to zależy od mechanika 150-250zł, zależy gdzie, bo rożnie sobie śpiewają.
Jest możliwość założenia zestawu z kołem sztywnym który jest tańszy.
Jest możliwość założenia zestawu z kołem sztywnym który jest tańszy.
W miedzy czasie sobie poszukałem i tak jak mówisz komplet 1200 zł.... zajebiscie dużo nie sądziłem że wszystko trzeba wymienić.
Póki co poczekam na przypływ gotówki , chyba pojeździ z miesiąc dwa bez wymiany.
Póki co poczekam na przypływ gotówki , chyba pojeździ z miesiąc dwa bez wymiany.
- italiano_83
- V.I.P.
Nie kompletu wymieniać nie musisz, tak podałem dla przykładu ile kosztuje cały zestaw, tarcza docisk i łożysko wyjdzie taniej, jak masz dwumasa zdrowego to nie trzeba go wymieniać.
Re: zwiększające sie obroty silnika
Dzięki kolego , zgadza sie koszt mniejszy około 700 zł zawsze te 500 zł za sprzęt taniej:) ( pod warunkiem ze reszta ok:)